GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

"S njive na stol" na Gradskoj tržnici Kutina


Udruga hrvatskih tržnica danas je uručila certifikat „S njive na stol“, proizvodi hrvatskog seljaka, 48 domaćih proizvođača i OPG-ova koji svoje proizvode prodaju na Gradskoj tržnici Kutina.

Članstvo u ovoj Udruzi omogućava svim proizvođačima hrane da certificiraju svoje proizvode i pritom dobiju certifikat „Proizvod hrvatskog seljaka“ čija je svrha olakšati proizvođačima hrane izravnu prodaju svojih proizvoda potrošačima, uz jamstvo podrijetla proizvoda te na taj način poticati zaštitu i promociju domaće proizvodnje.

„Već sedmu godinu za redom Hrvatska poljoprivredno – savjetodavna služba – Grad Kutina i Gradska tržnica u Kutini provode certifikaciju obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Ove godine imamo 48 obiteljskih gospodarstava u certifikaciji. Svake godine zainteresirani poljoprivredni proizvođači mogu se javiti u Grad, Gradsku tržnicu ili Savjetodavnu službu kako bi se prijavili za certifikaciju. Certifikacija je ujedno dokaz da obiteljska poljoprivredna gospodarstva prodaju svoje vlastite poljoprivredne proizvode koje proizvedu na svom poljoprivrednom gospodarstvu“, istaknuo je Krešimir Lenić, direktor Komunalnih servisa Kutina potom zahvalio i čestitao domaćim proizvođačima što su svojim radom doprinijeli promociji domaćih proizvoda i Gradske tržnice Kutina gdje se ti proizvodi mogu kupiti neposredno od proizvođača.

„Ove godine podijelili smo 48 certifikata korisnicima naše gradske tržnice koji dokazuju da na svom štandu nude uistinu dobar, kvalitetan domaći proizvod. Grad Kutina pomaže svojim OPG-ovima kroz niz mjera za poticanje razvoja poljoprivrede, a osigurana financijska bespovratna sredstva ove godine osigurana su na razini od 560 tisuća kuna. Sastavni dio mjera za gospodarstvo koje obuhvaćaju direktnu mjeru su na razini 2 milijuna kuna, a indirektne su kroz razni vid savjeta i usluge prvenstveno preko naše RA Mrav i lokalne akcijske grupe LAG Moslavina gdje domaćim proizvođačima i OPG-ovima pružamo mogućnost savjetovanja i pomoći prilikom apliciranja na razne natječaje od EU fondova do raznih poticaja“, rekao je gradonačelnik Zlatko Babić te pozvao sve građane Kutine da svojim dolaskom i kupovinom domaćih proizvoda podupru proizvode domaćih OPG-ova dok će Grad Kutina i dalje nastojati činiti sve što može kako bi pomogla domaćoj proizvodnji.

Proizvođače i OPG-ove koji svoje domaće proizvode prodaju „S njive na stol“ na Gradskoj tržnici Kutina kupci će prepoznati po žutim majicama, zelenim kapama s logom „Proizvod hrvatskog seljaka“ i zelenim pregačama što je ujedno jamac da prodaju domaću i zdravu hranu te proizvode sa svojih gospodarstava, njiva i vrtova.

 

 12.6.2019. - GospodarstvoBroj čitanja: 1008 ... Autor: Martina ...

RSS