GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

KUD Moslavina Kutina na manifestaciji „Igra kolo maleno”


Članovi dječjeg tamburaškog i folklornog ansambla KUD-a Moslavina Kutina proteklog vikenda sudjeloval su na manifestaciji „Igra kolo maleno” koja je sastavni dio 55. Brodskog kola – najstarije smotre folklora u Hrvatskoj .

Vrlo uspješno, predstavili su se dječjim igrama,pjesmama i plesovima Moslavine „Urodila žuta dunja” u koreografiji voditeljice Aleksandre Savić Nikitović, te u glazbenoj obradi voditelja TS-a Matije Krmeka, a s kojom su  se na ovogodišnjoj županijskoj smotri dječjeg folklora plasirali na državni festival folklora RH.

Prije samog sudjelovanja na Brodskom kolu, za sve sudionike puta organiziran je posjet Zoološkom vrtu obitelji Milec u prigradskom naselju Rušćica ( 70-tak vrsta životinja i ptica ) te posjeta prvom svjetskom Muzeju tambure koji se nalazi u prostoru kazamata Brodske tvrđave.

"Ovim putem se zahvaljujemo roditeljima naših članova na svesrdnoj podršci u radu dječjih ansambala, te posebna zahvala sponzorima „Cjevomont” d.o.o. Kutina i „ Autoprijevoz Rogar” Kutina, te Gradu Kutina bez čije podrške ne bismo mogli realizirati ovo gostovanje", poručuju iz KUD-a Moslavina.

Nakon ovog uspješnog nastupa, članovima dječjeg folklornog ansambla i tamburaškog sastava predstoji 4-dnevno gostovanje na međunarodnoj smotri dječjeg folklora „Sea folk fest – Umag 19.-23.06.2019.”, nakon čega će uslijediti zasluženi „godišnji odmor”  do početka nove sezone od rujna 2019. god.

"Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da nam se priključe i postanu članovi neke od brojnih sekcija našeg Društva https://web.facebook.com/KUD-Moslavina-Kutina-112120922271832/ . Dođite, pjevajte, svirajte, plešite, družite se i putujte s nama!", rekao je predsjednik, stručni voditelj i koreograf KUD-a Moslavina Kutina Tihomir Krmek.

 10.6.2019. - KulturaBroj čitanja: 918 ... Autor: Martina ...

RSS