GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Podignuta Zelena zastava na OŠ Vladimira Vidrića


OŠ Vladimira Vidrića svečano je obilježila stjecanje srebrnog statusa Eko-škole prigodnim programom u maloj dvorani osnovne škole. Ovaj je svečani dan upriličen prigodnim programom učenika koji su kroz recitale ukazali na važnost očuvanja okoliša i prirode. OŠ Vladimira Vidrića je šesta odgojno obrazovna ustanova na području Grada Kutine koja je prestižnu titulu zaslužila zahvaljujući svojem ekološkom djelovanju.

U ime Grada Kutine podizanju Zelene zastave prisustvovao je gradonačelnik Kutine, Zlatko Babić, koji je tom prigodom čestitao svim sudionicima u ovom projektu odgovornog odnosa prema okolišu u kojem živimo te podržao djecu i djelatnike vrtića u njihovoj ekološkoj dimenziji odgoja koji će zasigurno Kutinu učiniti boljim i ljepšim gradom za nas i sve naraštaje koji dolaze.

Ravnateljica škole Snježana Coha zahvalila se svima na dolasku, a roditeljima, učiteljima, učenicima na trudu i sudjelovanju u školskim aktivnostima, te podijelila zahvalnice predstavnicima razreda koji se iskazao najuspješnijim u sakupljanju boca i plastičnih čepova kojim se sudjeluje u pomoći pri kupnji lijekova za djecu oboljelu od limfoma. Zahvalnice su dobili razredi: 2b, 3b, 5a, 1b, 4c.

„OŠ Vladimira Vidrića od 2010. godine ima status Eko – škole, a danas smo izrazito ponosni na svoj srebrni status i dosadašnje generacije učenika koji se aktivno brinu o prirodi i time čine naizgled male stvari koje su u konačnici zapravo velike. Oni dobro znaju da nije dovoljno samo voljeti prirodu da bismo ju sačuvali već moramo posjedovati i određena znanja za što prije svega možemo zahvaliti svim našim učiteljicama i učiteljima od kojih bi posebno istaknula učiteljice u projektu Aleksandru Savić Nikitović, Nataši Šporčić i Mandu Ferk“, rekla je ravnateljica Snježana Coha te dodala da se proteklu godinu dosta radilo na aktivnosti skupljanja plastičnih boca kojom su učenici zaradili više od 1000 kuna što su utrošili na uređenje okoliša svoje škole.

Svim prisutnima na srebrnom statusu čestitao je kum Eko – škole, Mijo Šepak, direktor tvrtke Moslavina d.o.o. prisjećajući se lijepi školskih dana provedenih u OŠ Vladimira Vidrića  te ukazujući na važnost provođenja aktivnosti u svrhu očuvanja prirode i okoliša. „Nemojte dozvoliti da vam briga o priroda bude samo jedan semestar u školi. Neka vam briga o prirodi i ta svijest bude vodilja za cijeli život da vodite brigu o prirodi, a ona saznanja koja ste stekli ovdje sa svim svojim mentorima i suradnicima živite kroz cijeli život i prenosite na nove naraštaje“, poručio je kum Eko – škole, Mijo Šepak.

Do priznanja je bio dug put svesrdnog rada svih nastavnika i djece koji su uspjeli u nakani da svojim djelima potvrde važnost ekologije i očuvanja okoliša. Prepoznao je to i nacionalni koordinator i voditelj programa međunarodne eko škole u RH, Ante Kutle, te pohvalio još jednu u nizu kutinskih škola koje ekološko osvještavanje vide kao jedan od prioriteta u odgoju djece.

Svečanost je završila podizanje Zelene zastave ispred OŠ Vladimira Vidrića.10.6.2019. - DruštvoBroj čitanja: 681 ... Autor: Martina ...

RSS