GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Baletna predstava "Don Quijote" Baleta POU Kutina


POU Kutina najavljuje premijeru baleta DON QUIJOTE koju će Balet Pučkog otvorenog učilišta Kutina  izvesti u subotu 8. lipnja 2019. g. u 19 sati i u nedjelju 9. lipnja 2019. u 17 sati u Domu kulture POU Kutina.

Balet Don Quijote na svakom se popisu obožavatelja baleta ravnopravno navodi kao jedan od najvećih baletnih klasika, uz Labuđe jezero, Orašara, Trnoružicu, Bajaderu i Giselle, a svi su koreografski dragulji Mariusa Petipaa. Ono po čemu se Don Quijote ističe jest da će ga, osim vjerne baletne publike, zavoljeti i oni koji balet nisu uživo nikada gledali.

Radnja nema gotovo nikakve poveznice s Cervantesovim slavnim romanom, čiji naslovni lik čini tkanje koje događaje u baletu povezuje u cjelinu. Vesela je to i romantična priča o paru, Kitri i Basiliju, koji susreću Don Quijotea i uz njegovu pomoć pobjeđuju sve prepreke njihovoj ljubavi. 

Balerine uz koreografkinju i voditeljicu Vesnu Kovačević s velikim uzbuđenjem i radošću pripremaju ovaj strastveni balet prepun karakternih plesova nadahnutim Španjolskom i flamencom.

U okviru projekta  i uz pomoć sredstava Ministarstva kulture izrađeni su raznovrsni kostimi: Španjolke, Toreadora, pa čak i šumske nimfe - Drijade.

Na predstavi će nastupiti i male balerine Dječjeg vrtića Kutina.

Ove godine ulaznice za baletnu predstavu su besplatne jer nam to omogućuje ESF projekt Tik-tak, vrijeme je za kulturu.

Ulaznice se mogu preuzeti u tajništvu POU Kutina radnim danima od 7 - 15h.

 

 

 6.6.2019. - KulturaBroj čitanja: 693 ... Autor: Martina ...

RSS