GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Održana Redovna izvještajna skupština LAG-a „Moslavina“


U Velikoj Ludini jučer je održana Redovna izvještajna skupština LAG-a „Moslavina“ predvođena predsjednikom LAG-a i gradonačelnikom Grada Kutine Zlatkom Babićem. Na skupštini je bilo prisutno 40-ak predstavnika članova LAG-a.

Skupština se odvijala prema točkama dnevnog reda, te su u sklopu iste donesene odluke potrebne za rad LAG-a, odluke o imenovanju tijela potrebnih za provedbu LAG Natječaja, te Odluke o utvrđivanju financijskih izvještaja LAG-a i Odluka o rasporedu viška.

Jedna od značajnijih odluka donesenih na Skupštini odnosi se na izmjenu Strategije i Plana provedbe LRS LAG-a „Moslavina“. Zbog velikog broja prijava pristiglih na Natječaj, za TO 1.1.1. “Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava” (sukladan TO 4.1.1. iz PRR), navedenom Odlukom povećava se alokacija sa dosadašnjih 1.713.944,35 kn na 2.916.377,47 kn. Obzirom da je intenzitet potpore za velike poljoprivrednike 50% ukupne vrijednosti projekta, vrijednost prijavljenih projekata premašuje iznos od 14 milijuna kuna.

Kako bi LAG u idućem programskom razdoblju imao veću ulogu i više doprinosio razvoju svog područja, za isto su potrebna puno veća sredstva koja bi se usmjerila na razvojne projekte. LAG-ovi se nadaju da je Ministarstvo poljoprivrede, kao upravljačko tijelo, shvatilo mogućnosti koje se kroz LAG-ove otvaraju i da će te mogućnosti htjeti i znati iskoristiti, a potrebe svog područja, najbolje vide i razumiju ljudi koji na tom području žive.

 5.6.2019. - GospodarstvoBroj čitanja: 744 ... Autor: Martina ...

RSS