GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Sanacija dječjeg igrališta na Trgu dr. Franje Tuđmana


Nakon kišnog razdoblja početkom proljeća, aktualna gradska vlast krenula je u obnovu dječjih igrališta na području grada Kutine. Radove na sanaciji dječjeg igrališta na Trgu dr. Franje Tuđmana obišli su gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić, pročelnik UO za komunalni sustav, građenje i zaštitu okoliša, Eduard Gelešić te njegov pomoćnik Mladen Lisak.

Eduard Gelešić, pročelnik za komunalni sustav, građenje i zaštitu okoliša istaknuo je kako se sanacija dječjeg igrališta na središnjem gradskom trgu sastoji od dvije faze koje obuhvaćaju čišćenje i zamjenu dotrajalih elemenata sprava i podloge.

Radovi su obuhvatili kompletno čišćenje sprava uključujući bojanje njihove konstrukcije te zamjenu tobogana i dotrajalih letvica ograda. Izvođač radova sanacije i zamjene sprava je tvrtka Stribor d.o.o. iz Zagreba, a vrijednost radova je 20 tisuća kuna s PDV-om.

Na igralištu je također u tijeku zamjena dotrajalog gornjeg sloja gumene podloge u ukupnoj površini od 192 m2. Tako će novo ruho izrazito posjećenog igrališta istaknuti nova podloga u više boja, čija je vrijednost investicije 46.000 kn sa pdv-om, a izvođač radova je tvrtka Turak Sport j.d.o.o.  

„Glavna obnova će biti fokusirana na naše centralno dječje igralište na gradskom Trgu dr. Franje Tuđmana gdje smo već uložili 20 tisuća kuna u obnovu sprava, a u tijeku je izmjena derutne podloge u vrijednosti od 46 tisuća kuna.  Iako je riječ o relativno novom igralištu, zbog intenzivnije posjećenosti potrebno ga je detaljno i temeljito obnavljati svake 2 – 3 godine. Želja nam je da naši najmlađi sugrađani imaju adekvatan prostor za druženje, odnosno sigurna dječja igrališta koja će im omogućiti da što više vremena provode na zraku“, istaknuo je gradonačelnik Zlatko Babić.

Gradonačelnik Babić je rekao da će, kao Grad prijatelj djece, nastaviti s obogaćivanjem dječjih igrališta novim igralima, održavati postojeća i uređivati ih te da se neće zaboraviti niti zapostaviti dječja igrališta u prigradskim naseljima u čiju će sanaciju Grad Kutina uložiti 50 tisuća kuna, a izvedba radova će obuhvatiti nužnu obnovu sprava.

„Briga za potrebe naših najmlađih naš je prioritet zbog čega ćemo uložiti značajna sredstva u izgradnju i uređenje dječjih igrališta“, poručio je gradonačelnik Zlatko Babić.

Tijekom trajanja radova, dječje igralište na Trgu dr. Franje Tuđmana neće biti u funkciji korištenja do sutra, 06. 6. 2019. godine, a potom će u poslijepodnevnim satima od 17h biti ponovnom otvoreno za igru i druženje djece.

 5.6.2019. - DruštvoBroj čitanja: 842 ... Autor: Martina ...

RSS