GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Hrvatska volontira - održano mjerenje šećera i krvnog tlaka za građane


Uz manifestaciju Hrvatska volontira, danas je u parku u središtu grada održana javna radionica uz druženje s građanima te besplatno mjerenje šećera u krvi i krvnog tlaka u organizaciji Udruge slijepih Grada Kutine i dijela SMŽ u suradnji sa kutinskim Dijabetičkim društvom.

Akciji se pridružio i gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić uputivši poziv građanima da se redovito kontroliraju i brinu o svojem zdravlju.

Manifestacija Hrvatska volontira održava se već devetu godinu za redom i njome se želi ukazati na značaj volontiranja za razvoj suvremenog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni. Volontiranjem se zajedno gradi bolja i snažnija zajednica te se na taj način osobe povezuju, pronalaze sebi slične, upoznaju druge i drugačije da bi svoje različitosti i sličnosti pretvorili u snagu koja je potrebna za pozitivne promjene prema humanizmu i održivom razvoju. Kada se svi volonteri udruže u uspješnoj suradnji tada se plete živa društvena mreža kojom se oblikuje budućnost i omogućava autentičnu povezanost među ljudima.

Manifestacija Hrvatska volontira ove se godine održava od 22. do 25. svibnja.22.5.2019. - DruštvoBroj čitanja: 975 ... Autor: Martina ...

RSS