GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Dječji vrtić u Banovoj Jarugi za dvije godine


Grad Kutina s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi potpisao je Ugovor o finaciranju rekonstrukcije Doma u Banovoj Jarugi. Riječ je o programu sufinanciranja lokalne infrastrukture projekata iz mjere 7,4,1 „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske“. U Vodicama je ravnateljica APN-a Matilda Copić potpisala 49 ugovora sa Jedinicama lokalne samouprave za projekte ukupne vrijednosti 235 mil. kn.

„Bespovratnim sredstvima financiramo izgradnju lokalne infrastrukture i pratećih sadržaja bitnih za selo – kako bi ono postalo poželjno mjesto za život. Cilj nam je osigurati što bolje uvjete za život u ruralnim zajednicama i potaknuti ostanak stanovništva na područjima koja su izložena depopulaciji. Fondovi EU koji su nam na raspolaganju pružaju nam priliku da obnovimo i izgradimo sve ono što nismo mogli prethodnih godina jer općine nisu imale novca za takve investicije. To su ulaganja u budućnost, u živote naše djece i opstanak hrvatskih ruralnih područja.“ – izjavio je potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede, Tomislav Tolušić.

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić potpisao je Ugovor za sufinanciranje rekonstrukcije Doma u Banovoj Jarugi. Riječ je o projektu koji prvi put nije prošao na Natječaju, ali je nakon dorade sada odobren za sufinancrianje.

Dom u Banovoj Jarugi bit će potpuno rekonstruiran za rad društava, udruga i Mjesnog odbora Banova Jaruga. Gradonačelnik Kutine ističe zadovoljstvo što će u domu u Banovoj Jarugi biti uređen i Dječji vrtić. Realizacija ovog projekta i uređenje Dječjeg vrtića u Banovoj Jarugi. očekuje se u roku od dvije godine. Nakon potpisivanja Ugovora slijedi izrada Izvedbenog projketa, zatim postupak javne nabave u trajanju 8 mjeseci. (www.radiomoslavina.hr)21.5.2019. - GospodarstvoBroj čitanja: 1106 ... Autor: Martina ...

RSS