GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

U POU Ivanić-Grad otvorena izložba kutinskog slikara Želimira Šiška


U galerijskom prostoru POU otvorena je 82. izložba kutinskog slikara Želimira Šiška, pod nazivom „Krajolici“. Želimir Šiško je do sada sudjelovao na mnogim skupnim izložbama i brojnim likovnim kolonijama. Želimir, inače rođeni Siščanin, jedan je od autora koji svakako obilježavaju likovnu scenu Moslavine.

Autor je poznat po pastelu kao svojoj omiljenoj tehnici koju je godinama usavršavao, a građanima Ivanić-Grada se predstavio upravo u toj tehnici s tridesetak slika krajolika najviše poznatog nam, moslavačkog kraja, ali i s pokojom slikom dalmatinskih motiva. Svojim slikama toplih boja, pomalo nestvarnih krajolika s motivima Lonjskog polja, šuma i voda, donio je posjetiteljima impresivan mir.

Svojim dolaskom, otvorenje izložbe uveličali su zamjenik župana Zagrebačke županije, Hrvoje Frankić i zamjenik gradonačelnika Ivanić-Grada, Željko Posilović koji je izložbu ujedno i službeno otvorio. Stručni osvrt na izložbu dala je Petra Korbus, kustosica Muzeja Ivanić-Grada. „Iako ukorijenjena u realnosti, autor se poigrava apstrakcijom u svojim djelima.  Cjelina daje smisao, jasnu sliku. No, izdvojivši dio iz te cjeline, promatrač ne može doista znati da je to odraz drveća i neba u vodi ili skup krošnja u drugom planu. Na takvim mjestima slikar daje dio svoje osobnosti i subjektivnosti u sliku, svoju impresiju“, istaknula je Petra Korbus i na taj način posjetiteljima približila umjetnikov svijet krajolika.

Otvorenje izložbe prigodnim pjesmama popratile su i uveselile „Kutinske dunje“, ženski vokalni ansambl pod vodstvom prof. glazbene kulture Tomislava Brajdića.

Izložba ostaje otvorena do 21. svibnja 2019. godine.13.5.2019. - KulturaBroj čitanja: 772 ... Autor: Martina ...