GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

39. smotra folklora Moslavine


Folkloraši folklornih skupina iz Moslavine iza sebe imaju još jedan uspješan nastup koji su proteklog vikenda održali na kutinskoj 39. smotri foklora Moslavine održanoj u Domu kulture.

Smotra je bila predselekcijskog karaktera, dva tjedna prije Županijske smotre u Martinskoj Vesi. “Oko 200 sudinoka sudjelovalo je na smotri u organizaciji gradskog saveza KUD-ova, a uz domaće KUD-ove predstavili su se i gosti iz Budaševa, Pešćenice i Karlovačke županije. Ovo je jedna do predselekcijskih smotri”, rekla je tajnica gradskog saveza KUD-ova Jasminka Molnar.

Smotra je pokazala koliko je folklor Moslavine bogat, a tradicija neiscrpna, od narodnih nošnji koje se pažljivo čuvaju, do novih napjeva kojima se dolazi istraživanjem baštine ovoga područja.

U ime Grada Kutine smotru je otvorila Andrea Horvat iz gradskog Odjela za društvene djelatnosti, a stručnjaci koji su smotru pratili, Tvrtko Zebec, Josip Forjan i Irena Miholić imaju zadatak odabrati najbolje nakon održanih svih predselekcijskih smotri.

Na Okruglom stolu analizirati su se plesovi, nošnje i glazba, a KUD Repušnica pohvaljen je za izgled i očuvanje nošnji. (www.radiomoslavina.hr)13.5.2019. - KulturaBroj čitanja: 855 ... Autor: Martina ...