GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Kutinski borci osvojili 4 zlata i srebro na državnom prvenstvu u Kostreni


U Kostreni je proteklog vikenda održano državno prvenstvo u kickboxingu. Natjecalo se u disciplinama; low kick-J; point fighting-Ks; light contct-J; kick light-S. Nastupio 291 natjecatelj iz 61 kluba.

Kutinjani su na natjecanju pokazali vrlo veliku motivaciju, odlično poznavanje disciplina u kojima su se borili, vrlo dobru kondicijsko taktičku pripremljenost i odličnu psihološku čvrstoću, što je rezultiralo tako sjajnim rezultatom.

U seniorskoj konkurenciji ponovo je zasjala Gracia Marić u skupini do 50kg i osvojila 1.mjesto. U polufinalu je pobijedila Snježanu Prgomet (Dalmatino) rezultatom 3:0; finale Valentina Majdandžić (Jastreb) 3:0.

Ante Opačak u skupini kick lighta- 69kg počeo je odlično i prvu borbu je dobio ¼ protiv Lovro Šoštarko (Dubrava) 3:0; ½ Martin Lipoščak (Croatia) 3:0; finalnu borbu je izgubio protiv Amela Dizdarvića (King) 2:1; te se morao zadovoljiti drugim mjesto.

Izuzetno dobro se u juniorskoj konkurenciji borio Šimun Filipović, demonstrirajući odličan light contct. U ½ pobijedio je Ivana Kraljevića (Croatia) 3:0 i u finalu svladao Adriana Barića (Sušak) s 2:1.

Naša juniorka Unaa Maravić u skupini -55kg light contacta odlično se snašla protiv vrlo agresivnih riječanki. U ½ svladala je Niku Ceranić (Sušak) s 3:0; i finale dobila protiv vrlo dobre Sare Pešut (Sušak) s 3:0.

Naša teškašica Doric Magdić je u skupini +70kg LC u finalu svladala Taru Jagnjić (Excalibur ) s 3:0.

Kutinjane u travnju očekuje nastup u Bihaću i Popovači te nastup na državnom prvenstvu u Opatiji 4.05. 2019, gdje će se natjecati u disciplinama LOW KICK (S); POINT FIGHTING (Km); LIGHT CONTACT (Ks); KICK LIGHT (J). Zatim slijedi za najbolje nastup u Budimpešti na svjetskom kupu (10-11.05.2019).

 

 8.4.2019. - SportBroj čitanja: 831 ... Autor: Martina ...