GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Zabavno plesna večer u OŠ Vladimira Vidrića U Kutini


U OŠ Vladimira Vidrića  održana je zabavno plesna večer učenika od 5. do 8.razreda Osnovnih škola s područja grada Kutine . Organizator plesa bilo je Dječje gradsko vijeće s voditeljicom  Irenom Rukavina i voditeljicom Koordinacije Renatom Vlahek. Ples je bio humanitarnog karaktera te će sav prikupljeni novac od ulaznica po simboličnoj cijeni od 5 kn biti doniran zajedno sa sredstvima koja će se sakupiti tijekom akcije „Pomozimo zajedno“ u okviru Uskrsnog sajma. Sredstva će biti uplsćena potrebitoj obitelji s područja Grada Kutine.

Nakon prijedloga dječjih vijećnika da se organizira plesna večer krenuli se s realizacijom. Bilo je dosta sastanaka i dogovora oko plakata, mjesta održavanja plesa, glazbe, razglasa, igara, no sve smo do datuma održavanja plesa uspjeli dogovoriti i organizirati.  Učenici, dječji vijećnici, su imali zadatak prezentirati aktivnost u svojim školama te  motivirati učenike da se odazovu u što većem broju. Voditeljica Koordinacije Renata Vlahek bila je zadužena za ekonomsku stranu i nabavku svih potrebnih materijala , grickalica, sokova i slatkih poklona za pobjednike u određenoj igri, a učiteljica Irena je osmislila  i vodila zabavne igre.

Konačno je došao dugo očekivani petak. Nešto prije 17 sati počeli su pristizati prvi sudionici plesa. Djevojke i mladići, vrlo lijepo i decentno odjeveni, s velikim uzbuđenjem i srećom na licima davali su do  znanja da je ovaj događaj nešto što se dugo očekivalo. Učenici iz OŠ Banova Jaruga su od strane grada dobili besplatan autobusni prijevoz. Dorotea i Karlo su izvrsno motivirali učenike kojih se sakupio gotovo pun autobus. "Ovom prilikom zahvaljujemo Gradonačelniku Grada Kutine Zlatku Babiću na osiguranom prijevozu učenika", ističe Irena Rukavina, voditeljica kutinskog dječjeg gradskog vijeća.

Tijekom večeri izmjenjivali su se ples i igre. Učenici su po želji naručivali pjesme kod vrijednog  DJ Kozac koji je bio odlično pripremljen i usredotočen na zadatak. Arwen je cijelu večer fotoaparatom bilježila sve zabavne trenutke, a Luka i Franko su bili glavni na ulazu. Oko grickalica i sokova su cijelu večer vodile brigu Katja i Dorotea. Domaćini, predsjednik dječjeg gradskog vijeća Gabrijel Grediček i njegova zamjenica Edita Jurišić su bili zaduženi za gostoprimstvo svih učenika a odlično su se pokazali  i u vođenju cjelokupnog programa  i podizanju atmosfere. Najzabavniji dio večeri bio je ples sa stolicama, koji se plesao u nekoliko krugova, zatim ples balonima i ples srca.

"Zahvaljujemo se ravnateljici i djelatnicima OŠ V. Vidrića koji su tijekom večeri dežurali i pazili da sve prođe u najboljem redu. Na kraju svega možemo zaključiti da je zabavno plesna večer uspjela, učenici su pokazali i dokazali da su oni ponos ovoga grada i svih nas koji ih usmjeravamo na pravi put, a na nama starijima je da im omogućimo sadržaje gdje će se oni pokazati i dokazati u punom svjetlu", poručila je Irena Rukavina, voditeljica Dječjeg gradskog vijeća Grada Kutine.

                                                                                                                   14.3.2019. - DruštvoBroj čitanja: 740 ... Autor: Martina ...

RSS