GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Održan trening blok programa "Škole za dobro upravljanje i participativni razvoj"


Pučko otvoreno učilište Kutina u sklopu projekta "Tik - tak, vrijeme je za kulturu", u razdoblju od siječnja do travnja 2019. organizira edukaciju za 25 predstavnika organizacija civilnog društva i zaposlenika javnog sektora Grada Kutine, koja će se odvijati kroz četiri modularna trening-bloka te za čiju provedbu je zadužen ODRAZ. U sklopu edukacije razrađivat će se i projekti iz područja kulture.

Ovih dana održan je drugi trening blok programa "Škole za dobro upravljanje i participativni razvoj" u prostoru Zajednice tehničke kulture Kutina.

Cilj projekta "Tik - tak, vrijeme je za kulturu" je doprinijeti razvoju i unapređenju postojećih te uspostavi novih modela sudioničkog upravljanja u kulturi i poticanje uključenosti građana i jačanja javne svijesti za razvoj kulturnih programa kroz jačanje kapaciteta 25 predstavnika OCD-a i zaposlenika javnog sektora aktivnih u kulturi te 15 OCD-a na području Grada Kutine. Voditelj projekta je Stjepan Badanjak, a koordinator na projektu Jasminka Molnar.

Sudionike je srdačno dočekao i pozdravio Zdenko Bogadi, predsjednik Tehničke kulture Zdenko Bogadi koji je prisutnima predstavio rad Zajednice tehničke kulture. U pauzi su sudionici imali prilike razgledati prostor Zvjezdarnice uz voditeljicu Vlatku Vidiček Dam.

Tema ovog bloka treninga bila je participativno planiranje lokalnog razvoja i sudjelovanje javnosti u odlučivanju.

Za sljedeći blok trening 28. i 29.3. u Arcus clubu najavljena je edukacija s temom: kako pripremiti uspješan projekt te kvalitetno izvršiti njegovo praćenje i vrednovanje.

 

 

 8.3.2019. - DruštvoBroj čitanja: 415 ... Autor: Martina ...

RSS