GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Održana prezentacija programa POS-a


U prostoru Poduzetničkog inkubatora održana je prezentacija Programa POS-a koju je održao Krešimir Žunić, zamjenik direktora Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN).

Gradnja zgrade na Trgu dr. Franje Tuđmana u Kutini sa stanovima za Hrvatske ratne vojne invalide i mlade po POS modelu ovisi o interesu kupaca za 14 stanova od ukupno 27 stanova planiranih u zgradi.

Na javnom predstavljanju mogućnosti kupnje stanova po POS modelu gradonačelnik Kutine Zlatko Babić istaknuo je kako je interes kupaca za sada zadovoljavajući, ali je i rekao kako gradnja stanova ovisi o interesu kupaca.

Nova zgrada na trgu bit će poslovno-stambena zgrada i prva zgrada na prostoru sa javnim prostorom. U zgradi je naime planirana multifunkcionalna dvorana za javne potrebe te poslovni prostori za komercijalne potrebe. U zgradi je planirana izgradnja 27 stanova s pripadajućim parkirnim mjestom u podzemnoj garaži. Ministarstvo branitelja za zbrinjavanje hrvatskih vojnih invalida otkupit će 13 stanova, a preostalih 14 stanova bit će ponuđeno na tržištu po modelu POS-a.

Investitor gradnje zgrade na Trgu dr. Franje Tuđmana je APN, Agencija za promet nekretninama. Ukoliko građani ne pokažu dovoljan interes gradnja zgrade je pod upitnikom, istaknuo je Krešimir Žunić, zamjenik direktora APN-a.

S obzirom na dosad iskazani interes kupaca gradonačelnik Kutine Zlatko Babić vjeruje kako će biti dovoljno kupaca stanova u novoj zgradi na trgu.

Zainteresirani građani za kupnju stana svoju namjeru trebaju iskazati do 14. ožujka u Upravnom odjelu za gospodarstvo Grada Kutine na Trgu Kralja Tomislava 12.

 7.3.2019. - DruštvoBroj čitanja: 688 ... Autor: Martina ...

RSS