GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Održano predavanje povodom Europskog dana logopedije


Povodom europskog Dana logopedije, a u organizaciji Udruge OSI održano je predavanje prof. def. logopeda Radmile Zeba na temu „Govorno – jezična patologija rane školske dobi“ u prostoru gradske vijećnice Grada Kutine. Predavanje je održano za učitelje iz osnovnih škola i odgajatelje u Dječjem vrtiću.

U proračunu Grada Kutine za 2019. godinu za sufinanciranje logopeda planirano je i doznačeno Udruzi OSI iznos od 40.000,00 kuna.

Jozefina Kranjčec, predsjednica Udruge OSI zahvalila je Gradu Kutini i gradonačelniku što su prihvatili suradnju u ovom projektu i sufinanciraju rad logopeda u Kutini te dodala da u Hrvatskoj nedostaje logopeda i Kutina ima sreću što je zahvaljujući Udruzi OSI uspjela pronaći logopeda koji svakodnevno radi sa djecom u Centru Mala Sirena u Crkvenoj 6.

Logopedica Radmila Zeba izrazila je zadovoljstvo uvjetima rada u Kutini te je naglasila koliko je važan rad logopeda s djecom od najranije dobi. Dan logopedije svake je godine posvećen jednoj temi, a logopedica Radmila Zeba posvetila ga je Patologiji rane školske dobi.

U Centru Mala sirena Udruge OSI logopedica Radmila Zeba u logopedskom tretmanu ima 35-ero djece uzrasta od dvije godine do 6 razreda osnovne škole. To su djeca s kašnjenjem u govoru, s poteškoćama u artikulaciji, fonološkim poremećajima, a školska djeca imaju poteškoća u pisanju i računanju.

Jozefina Kranjčec, predsjednica Udruge OSI izrazila je zadovoljstvo napretkom djece u logopedskom tretmanu u Centru Mala sirena te je zahvalila dolasku i uspješnom radu logopedici Radmili Zeba. Predsjednica Udruge OSI najavila je planove za unapređenje Centra Mala sirena te je istaknula kako će Udruga OSI nastojati i dalje sufinancirati rad logopeda u Kutini putem projekata.

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić također je izrazio zadovoljstvo što Kutina uz logopeda u Dječjem vrtiću ima i logopeda u Centru Mala sirena. Gradonačelnik je poručio da će Grad Kutini napraviti sve što je potrebno kako bi logoped nastavio s radom u Kutini. „Važno nam je da Kutina ima ovakvu vrstu zdravstvene pomoći, a za zdrav razvoj najmlađih sugrađana, koji predstavljaju generatore razvoja naše sredine, Grad Kutina će iz godine u godinu nastojati pružiti kvalitetnije mjere u cilju sveopćeg razvoja zdrave zajednice“, poručio je gradonačelnik Zlatko Babić.

Mnogi gradovi i općine imaju poteškoća u pronalaženju i angažiranju logopeda. Taj problem u Kutini riješen je u suradnji Udruge OSI i Grada Kutine te je najavljeno kako će se tako i nastaviti pa je logopedica Radmila Zeba najavila nastavak svog rada u Kutini.

Poteškoće s kojima se djeca susreću mogu se uspješno riješiti ukoliko se na vrijeme uoče i počne s logopedskim tretmanima u najranijoj dobi. S obzirom na zanimljivost tematike predavanja, mnoštvo novih spoznaja prof. def. logoped Radmila Zeba je zasigurno prenijela prisutnim učiteljima i odgajateljima koje mogu primijeniti u svakodnevnom radu.

 7.3.2019. - DruštvoBroj čitanja: 549 ... Autor: Martina ...

RSS