GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

eDozvola za građenje


Djelatnici Grada Kutine, Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo i pisarnice preuzeli su od tvrtke AKD iz Zagreba kID kartice s poslovnim kvalificiranim certifikatom elektroničkog potpisivanja dokumenata, izdavanja elektroničkog vremenskog žiga i USB čitače pametne kartice.

Kartice će omogućiti sigurnu online elektroničku komunikaciju a kvalificirani elektronički potpis ima jednaki pravni učinak kao i vlastoručni potpis.

To je velika novina u razvoju informacijskog sustava prostornog uređenja (ISPU) koji provodi Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja.

Postojeći sustav eDozvola, nakon donošenja izmjena Zakona o gradnji, nadogradit će se uspostavom sustava eKonferencija, a sadržavat će elektroničku oglasnu ploču s podacima predmeta dostavljenih na postupanje javnopravnim tijelima.

Dosadašnji sustav prikupljanja očitovanja javnopravnih tijela bio je vremenski zahtjevan i neučinkovit. Novi sustav omogućit će da se sve aktivnosti oko prikupljanja posebnih uvjeta građenja i potvrda vode kroz jedinstveno mjesto komunikacije, dostupno kroz Web portal sustava eDozvole. Da bi se to ostvarilo nužno je uspostaviti potpuno elektroničko poslovanje, za što je nužan digitalni potpis.8.2.2019. - DruštvoBroj čitanja: 862 ... Autor: Tomislav ...