GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Radionica na temu Volontiranje u lokalnoj zajednici


Jučer je u učeničkom domu Kutina održana edukativna radionica na temu Volontiranje u lokalnoj zajednici. Radionicu su ispred Volonterskog centra Zaklada Sandra Stojić vodile Biserka Stojić i Anna Feltrin Pahel.

Zainteresirane učenike u uvodnom dijelu upoznale su s pojmovima što je volontiranje, tko su volonteri, tko može biti volonter, što dobivamo volontiranjem, te o Zakladi Sandra Stojić kao organizaciji civilnog društva.

Glavni dio radionice obuhvatio je teme samog volontiranja od toga što radi Volonterski centar Zaklada Sandra Stojić, gdje se sve može volontirati, posebno u gradu Kutina, koje su to organizacije koje u svom radu imaju potrebu za volonterima, što je filantropija te koja su prava i obveze svakog volontera. Učenicima je predloženo da pokušaju osmisliti svoj volonterski klub u učeničkom domu, a svu potrebnu pomoć mogu dobiti upravo od Volonterskog centra Zaklada Sandra Stojić.

Na kraju su sami učenici imali priliku interaktivno sudjelovati u radionici i osmisliti volontersku akciju. Izabrali su jednu od ponuđenih tema kao što su ljudska prava, ekologija, humanitarna pomoć, zaštita životinja, ravnopravnost i demokracija. Izuzetno ozbiljno i puni entuzijazma izradili su vrlo maštovito svoje akcije i prezentirali ih prisutnima.

U nadi što bolje suradnje u nadolazećem razdoblju dogovorene su i neke aktivnosti koje se planiraju zajedno provesti.29.1.2019. - DruštvoBroj čitanja: 904 ... Autor: Tomislav ...