GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Održan radni sastanak župana SMŽ s gradonačelnicima i načelnicima


U sjedištu Sisačko-moslavačke županije u Sisku održan je prvi ovogodišnji radni sastanak čelnika Županije s gradonačelnicima i načelnicima općina na kojem su analizirali suradnju u prošloj te razgovarali o projektima koje planiraju u ovoj godini. Radnom sastanku nazočio je i kutinski gradonačelnik Zlatko Babić.

„S vama ćemo podijeliti određene informacije oko našeg projekta i programa Kupujmo lokalno – pun ceker u kojeg želimo osim županije uključiti i gradove i općine koji nisu sastavnica naše Zajednice poljoprivrednih proizvođača Sisačko-moslavačke županije. Želimo s vama porazgovarati o novom programu održavanja županijskih cesta. Hvala svima koji su dostavili određene podatke. Vjerojatno ćemo već na prvoj Županijskoj skupštini donijeti program održavanja i modernizacije županijskih cesta. Po modelu sufinanciranja 50 : 50 u proteklih nekoliko godina uspješno smo obnovili veliki broj županijskih cesta i tako omogućili kvalitetnije prometovanje na tim cestama“, kazao je uvodno Žinić.

Župan je izrazio uvjerenje kako će kroz razgovor saznati određene bitne informacije i potrebe krajeva iz kojih dolaze gradonačelnici i načelnici, a koje će zajednički artikulirati prema resornim ministarstvima i Vladi. Osvrnuo se na prošlu godinu za koju je ustvrdio kako je bila jedna od uspješnijih što se tiče pripreme projekata i njihovog sufinanciranja iz EU fondova te se zahvalio svima koji su pridonijeli da Sisačko – moslavačka županija već nekoliko godina bude među prvima po povlačenju EU sredstava.

Kao primjer dobre suradnje s jedinicama lokalne samouprave župan je naveo energetsku obnovu škola u koju je prošle godine uloženo više od 35 milijuna kuna, a obnovljeno je ukupno sedam škola te se zahvalio gradovima i općinama koji su sudjelovali u sufinanciranju radova. Na kraju se zahvalio svima koji su se odazvali radnom sastanku izrazivši uvjerenje kako će zajednički donijeti određene odluke koje će pridonijeti kvalitetnijem životu u županiji.



24.1.2019. - Društvo



Broj čitanja: 869 ... Autor: Martina ...