GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Prošla je još jedna vrlo uspješna godina rada Udruge nezaposlenih Kutina - UNUK


„Za nama je još jedna godina uspješnoga rada na programu „Pomoć u kući“ „ poručuju iz Udruge nezaposlenih Kutina - UNUK.

Tijekom protekle godine UNUK je brinuo svakodnevno o svojim starim, nemoćnim i teško bolesnim osobama kroz program Ministarstva za demografiju,obitelj,mlade i socijalnu politiku, što ne bi mogli ostvariti bez svestrane pomoći Ministarstva i potpore od grada Kutine .

Udruga UNUK je tijekom godine svakodnevno svim svojim korisnicima vršio dostavu jednog toplog obroka dnevno što je na godišnjoj razini oko 6500 (šest i pol tisuća porcija) kao i ostalih usluga pomoći u kući što je još dodatnih 5200 (pet tisuća dvjesto) usluga na godišnjoj razini.

Temeljem gore spomenutih brojki, a obzirom da Udruga pokriva područje CZSS Kutine tj. Grad Kutinu, Grad Popovaču te općinu Velika Ludina na godišnjoj razini napravljeno je oko 40 tisuća km.

„Posebno moramo istaknuti te se zahvaliti našem Ministarstvu na donaciji novčanih sredstava za jedno terensko vozilo bez kojega bi vrlo teško ostvarili takve rezultate rada“, poručuju iz Udruge UNUK te ističu nezadovoljstvo suradnjom s Gradom Popovačom i Općinom Velika Ludina.

„Moramo napomenuti Grad Popovaču te općinu Velika Ludina koji u rečenim financijskim potporama nisu učestvovali, te da prošlu godinu kao i protekle tri godine od kako Udruga aktivno djeluje na njihovom području uprihodili su udruzi kroz projekte punih 0 ( nula) kuna, a na temelju korisnika sa njihovog područja olakšali su naše prihode u visini od oko 17 tisuća kuna samo na temelju utrošenog goriva bez drugih poslovnih rashoda, koje smo mi morali izdvojiti od teško zarađenih novaca od Ministarstva. Obzirom da zakon o socijalnoj skrbi nalaže da i lokalne zajednice moraju učestvovati sredstvima iz svog proračuna u aktivnostima socijalne politike koju provodi naša udruga bilo bi interesantno vidjeti zašto to ne vrijedi za gore spomenute“, ističu iz Udruge UNUK te dodaju da bez obzira na sve teškoće u radu; snijeg, kiša, prteni putevi, Udruga se nada ove godine još boljim rezultatima rada kao i zadovoljstvu svojih korisnika.

 

 22.1.2019. - DruštvoBroj čitanja: 1007 ... Autor: Martina ...