GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

"Glina – tradicija koja spaja“ projekt Udruge keramičara Terakota iz Kutine


Izložba ukrasnih predmeta od gline s radionica za djecu i roditelje Udruge keramičara “Terakota” Kutina održana je u klubu Arcus POU Kutina. "Glina – tradicija koja spaja“ projekt je udruge keramičara Terakota iz Kutine financiran iz proračuna Grada Kutine, a partneri na projektu su POU Kutina i Muzej Moslavine.

Cilj ovog projekta je potaknuti obiteljsko zajedništvo, pobuditi interes i doprinijeti razvoju znanja i vještina građana na području umjetničke keramike, ali i njegovanje kulturne baštine Moslavine“. Projekt "Glina – tradicija koja spaja" krenuo je u listopadu 2018. godine. Rad s glinom je opuštajući i kreativan, a odaziv na radionice pokazuje interes za ovakav vid kreativnog izražavanja koji je pošao od ruke i najmlađim sudionicima radionice. Po završetku radionica organizirana je izložba radova, koji su svojom tematikom uklopljeni u Europsku godinu kulturne baštine koju podržava RH preko Ministarstva kulture.

Izložbu su posjetili gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić te pomoćnica pročelnika UO za društvene djelatnosti, Kornelija Marošević.„Predškolska i školska djeca na ovaj način susreću se s novim materijalom, mogu ga opipati i vidjeti krajnji rezultat rada u glini. 5.12.2018. - DruštvoBroj čitanja: 875 ... Autor: Martina ...

RSS