GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Zimska čarolija u Kutini


U Gradskoj vijećnici Grada Kutine održana je konferencija za novinare na kojoj je predstavljen program ovogodišnje Zimske čarolije u Kutini. Na konferenciji su nazočili gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić, direktorica Turističkog ureda Grada Kutine Ivana Grdić te Krešimir Lenić, direktor Komunalnih servisa Kutina.

Uz bogate blagdanske ukrase, dekoracije i instalacije, blagdanska čarolija uskoro će zavladati Kutinom. Od subote, 8. prosinca pa sve do sredine siječnja sljedeće godine održavati će se „Zimska čarolija“, manifestacija koja će ponuditi brojne zanimljive sadržaje. Za ovu manifestaciju organizatori su pripremili doista bogat program u kojemu svatko može pronaći ponešto za sebe, od najmlađih do najstarijih.

„Službeno otvorenje Zimske čarolije je u subotu, 8.12.2018. u 15 sati, a trajati će do 13.1.2019. Drago mi je što možemo informirati naše sugrađane da je ovogodišnja Zimska čarolija puno bogatija od one prethodne godine. Pozivam sve naše sugrađane da dođu na Trg dr. Franje Tuđmana tijekom trajanja Zimske čarolije kako bismo svi zajedno proveli ovo blagdansko raspoloženje u dobrom ozračju koje će Zimska čarolija u potpunosti i pružiti“, poručio je gradonačelnik Zlatko Babić.

Cjelokupni program Zimske čarolije u Kutini predstavila je direktorica Turističkog ureda Grada Kutine Ivana Grdić. „Zimska čarolija je jedna lijepa priča koja doprinosi jednom lijepo ugođaju tijekom cijelog prosinca, pa i duže. Manifestacija je iz godine u godinu programski bogatija, pa tako i naša Kutina postaje prepoznatljivo, atraktivno i ugodno mjesto odličnog provoda u vrijeme Adventa i novogodišnjih blagdana. Upravo iz tog razloga, ove godine smo odlučili podignuti kvalitetu samih događanja i zaista zahvaljujem svim ustanovama i udrugama koje nam u tome pomažu, a svakako bih izdvojila i Komunalne servise Grada Kutine s kojima u sinergiji i organiziramo ovu manifestaciju“, istaknula je Ivana Grdić. Program kutinske Zimske čarolije odvijati će se na Trgu dr. Franje Tuđmana koje je već sada u idiličnom izdanju, gdje će se postaviti klizalište koje se prostire na čak 500m kvadratnih sa ledenom stazom oko fontane. Za osnovnoškolce pripremaju se škola klizanja i hokeja, ali i drugi zanimljivi programi na ledu. Popratni program oko klizališta obuhvatiti će disco večeri, revije i prezentacije na ledu, zabavni program s glazbenim nastupima, ugostiteljsku ponudu i brojne druge sadržaje. Kutina još jednom pokazuje da je doista Grad prijatelj djece jer je u sklopu Zimske čarolije u Kutini pripremljen bogat program za naše najmlađe za koje se pripremaju brojne aktivnosti, od animacije, kreativnih radionica i predstava, do božićnog vlakića, Kuće Djeda Mraza i drugih sadržaja. 31. prosinca u podne, održati će se dječji doček Nove godine, uz zagarantiranu zabavu. U večernjim satima, tradicionalno se priprema gradski doček uz veliki vatromet i proslavu do jutarnjih sati.

„Ovim putem svakako pozivam sugrađane da posjećuju pripremljene programe, jer u programu koji traje više od mjesec dana zasigurno će svatko pronaći nešto za sebe. Također, svim posjetiteljima želim da uživaju u klizanju sa što manje padova te da uživaju u delikatesama koje nude naši ugostitelji. Hvala svima koji podržavaju napore TZ i gradske uprave da u ovo predblagdansko vrijeme oživimo središte našeg Grada“, poručila je Ivana Grdić, direktorica Turističkog ureda Kutina.

Krešimir Lenić, direktor Komunalnih servisa Kutina je rekao da će klizališna sezona trajati točno 37 dana svakim radnim danom od 13 – 21 sat navečer te vikendom od 10 – 21 sat dok će datuma 25. – 26. 12. i 01.01. raditi 15 – 21 sat navečer. Cijene ulaznica klizanja su ostale iste, 10 kn dnevni ulaz te 150 i 200 kn sezonske karte. U sezonsku ulaznicu uključena je i škola klizanja koju organizira Grad Kutina. Krešo Lenić ističe da je korigirana cijena klizaljki, te poziva sve građane da i ove godine maksimalno iskoriste klizalište.

U sklopu manifestacije održati će se tradicionalni Božićni sajam koji će okupiti obrtnike i umjetnike sa ponudom jedinstvenih i unikatnih proizvoda. Uz zvukove božićnih pjesama zborova, dječjeg veselja, mirisa kuhanog vina i fritula, dovoljno je prepustiti se uživanju i upiti blagdanski ugođaj. Zimska čarolija u Kutini vas poziva na blagdansko okupljanje jer čarolija bez vas neće biti potpuna.

 4.12.2018. - DruštvoBroj čitanja: 2038 ... Autor: Martina ...

RSS