GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

PROJEKT MOSLAVAČKA GORA 2019. – TURISTIČKO PLANINARSKI ZEMLJOVID


Gradonačelnik Zlatko Babić danas je u pratnji direktorice TZG Kutine Ivane Grdić i suradnice Marijane Musij, obišao novi prostor HGSS-a ispostava Kutina koji je do nedavno djelovao iz svog sjedišta u Novskoj te je sada smješten na adresi Aleja Vukovar 2 u Kutini.

„Grad Kutina je ponosan na službu koja je od iznimne važnosti za sigurnost naših sugrađana i koja se veliki broj puta pokazala i dokazala spremnost u raznim akcijama spašavanja“, rekao je gradonačelnik Zlatko Babić.

Kratku prezentaciju svog humanog rada održali su predstavnici i članovi HGSS stanice Novska i Ispostave Kutina, Petar Prpić, tajnik HGSS stanice Novska, Boris Munko, voditelj ispostave Kutina, Boris Lončarević, član HGSS stanice Novska – ispostave Kutina te Saša Sambolek, član HGSS stanice Novska – ispostave Kutina te predstavili projekt namjere izrade kvalitetne karte Moslavačke gore u suradnji s TZG Kutine s ciljem unaprjeđenja sigurnosti kretanja stranih i domaćih gostiju zainteresiranih za sportske i rekreativne aktivnosti u ruralnim i gorskim predjelima.

Razlog zbog kojeg su pristupili izradi karte je u svrhu preventivnog djelovanja, jer ova lokalno vrlo posječena planina koja uključuje zaštićena područja Park prirode Lonjsko polje i Regionalni park Moslavačka gora, ne posjeduje  adekvatan turističko-planinarski zemljovid koji bi obuhvatio pješačke, poučne, biciklističke i konjičke staze, sportsko-rekreativni sadržaj, turistički sadržaj.

Suradnjom HGSS-a ispostava Kutina i TZG Kutine, a realizacijom projekta Moslavačka gora 2019. – turističko planinarski zemljovid, Turistička zajednica Grada Kutine uvrstiti će na kartu svoje turističke staze zajedno sa turističkim interesnim točkama koje obuhvaćaju prirodne i kulturne znamenitosti, te otkupiti određene količine karata za svoje potrebe koje uključuju i podjelu posjetiteljima.
 

 
28.11.2018. - DruštvoBroj čitanja: 1071 ... Autor: Martina ...

RSS