GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

POTPISANI UGOVORI O FINANCIRANJU ZAPOŠLJAVANJA U JAVNOM RADU


Grad Kutina u suradnji sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje PU Kutina, putem mjere aktivne politike zapošljavanja - mjera javni rad, provodi Program javnih radova na revitalizaciji javnih površina Grada Kutine. Do sada su nositelji javnih radova bile gradske ustanove, a od ove godine po prvi puta, nositelj javnih radova je Grad Kutina.

Tim povodom u kutinskoj Gradskoj vijećnici  održana je konferencija za novinare na kojoj je potpisan ugovor između Grada Kutine i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje nastavno na potpisivanje ugovora s 15 djelatnika javnih radova koji će raditi u gradskim ustanovama narednih 6 mjeseci. Financiranje javnih radova u 100% iznosu financiraju se od strane HZZ-a, a Grad Kutina pokriti će troškove prijevoza zaposlenika.

Od prijavljenih 26 osoba uvjete su stekle 22 osobe, od kojih je odabrano 15 prema odgovarajućim uvjetima. 

„Troškovi koji će biti od strane zavoda za zapošljavanje su na razini 380 tisuća kuna, a djelatnici koji će biti zaposleni imati će bruto plaću 3,439kn. Na nedavnom potpisivanju ugovora, djelatnici su iskazali zadovoljstvo što im se pružila prilika za rad u Gradu Kutini na 6 mjeseci, a uključivanjem nezaposlenih osoba u društveno koristan rad pospješit će se njihova integracija na tržište rada te ublažiti socijalne posljedice nezaposlenosti kod teže zapošljivih skupina“ rekao je gradonačelnik Zlatko Babić.

Sonja Repić, predstojnica HZZ PU Kutina, istaknula je da su Javni radovi jedna od mjera aktivne politike zapošljavanja HZZ-a kojim zavod nastoji potaknuti zapošljavanje upravo onih teže zapošljivih i ranjivih skupina koje duže vrijeme borave u evidenciji i teško pronalaze posao na tržištu rada. U ovu mjeru zaposlene su i 4 osobe s invaliditetom, a isto tako i dvije osobe sa zajamčenom minimalnom naknadom kojima ista, po ovom posebnom programu javnog rada ostaje radeći u nepunom radnom vremenu.

Sonja Repić dodala je da uz navedenu mjeru Zavod ima još niz poticajnih mjera, te ističe kako je izuzetno uspješna mjera samozapošljavanja koja je ove godine  vrlo izdašnija po iznosu, te samim time bilježi vrlo visok porast dodijeljenih potpora za samozapošljavanje. Također, u HZZ-u  redovno se provodi mjera potpora za zapošljavanje, obrazovanja nezaposlenih osoba, te nova mjera osposobljavanja na radnom mjestu koja na neki način zamjenjuje dosadašnju mjeru stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa.

Predstojnica HZZ PU Kutina, Sonja Repić svim zaposlenicima poželjela je puno uspjeha u radu uz riječi pohvale u kojima ističe da se osjetno primijeti njihov rad na ulicama našeg Grada koji je vidno uređeniji.

Javni rad koristi društvenoj zajednici, a temelji se na zaštiti i očuvanju okoliša zajednice i obuhvaća  radove na održavanju čistoće i uređenju javnih gradskih površina i čišćenju javnih prostora.

 9.11.2018. - DruštvoBroj čitanja: 973 ... Autor: Martina ...

RSS