GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

ODRŽANA AKCIJA "ZAJEDNO OSIGURAJMO NAŠ GRAD"


Vijeće za komunalnu prevenciju Grada Kutine u suradnji s Policijskim postajama temeljne i prometne policije u Kutini uz Dan grada organizirali su tradicionalnu preventivnu akciju „Zajedno osigurajmo naš grad“.

Na nekoliko štandova na gradskom trgu policijski su službenici građane te najviše učenike i djecu iz vrtića upoznali s opasnostima od vatrenog oružja te minsko eksplozivnih sredstava, te da bi se podigla razina opće sigurnosti i sigurnosti u prometu.

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić zahvalio je policijskim službenicima na osjećaju sigurnosti kojeg pružaju građanima te je izrazio zadovoljstvo akcijom i suradnjom s policijom, te na kraju pozvao građane Kutine na suradnju s policijom, jer preventivom se znatno povećava sigurnost grada i građana.

Uz postaje temeljne i prometne policije u akciji na trgu sudjelovali su i Hrvatski centar za razminiranje Auko klub Moslavina u Kutini te pripadnici Udruge specijalne policije Ris Kutina koji su najmlađim Kutinčanima, uz prikazane fotografije, govorili o Domovinskom ratu.

Na temu operativne akcije „Zajedno osigurajmo naš grad“, posjetiteljima su dijeljeni  informativni letci, te je izvršena edukacija o tome što je to trgovanje ljudima i kako ju prepoznati.

Istom prilikom građanima je skrenuta pozornost na zakonske odredbe čl. 97 Zakona o oružju, te su pozvani da ukoliko posjeduju nešto od ilegalnih minsko-eksplozivnih sredstava da nazovu policijsku postaju i dogovore se oko preuzimanja minsko-eksplozivnih sredstava, bez bojazni da će biti sankcionirani.


 

 8.11.2018. - DruštvoBroj čitanja: 667 ... Autor: Martina ...

RSS