GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

"LJEPŠA OKOLINA, UGODNIJI ŽIVOT 2018." U GALERIJI MUZEJA MOSLAVINE KUTINA


U prostoru Galerije Muzeja Moslavine održana je svečana dodjela priznanja u 35. akciji „Ljepša okolina, ugodniji život“ koju provodi Turistička zajednica grada Kutine. Akcijom se vrši ocjenjivanje uređenosti okućnica pojedinačnih objekata, balkona i prozora, te se njome želi podignuti opća razina kvalitete životnog prostora, očuvanje i unapređenje prostora, te zaštita okoliša. Akciju provodi povjerenstvo imenovano od strane Turističkog vijeća TZG Kutine.  Imenovano povjerenstvo je dva puta u ovoj godini (proljeće i ljeto) obišlo područje grada Kutine (uključujući i mjesne odbore) te fotografiralo i izabralo dobitnike u sljedeće dvije kategorije: najljepše uređeni balkoni i prozori, te najljepše uređene okućnice obiteljskih kuća. Predsjednik izborne komisije bio je Mladen Lisak, a nagrade su se dodjeljivale u dvije kategorije.

Dobitnici nagrada u 35. akciji „Ljepša okolina, ugodniji život“ 2018. u kategoriji „Najljepše uređeni balkoni i prozori“ su obitelj Rozman iz Kutine sa osvojenim prvim mjestom, dok je drugo mjesto osvojila obitelj Grgić iz Kutine, a treće mjesto obitelj Petrović iz Banove Jaruge. U Kategoriji „Najljepše uređene okućnice obiteljskih kuća“ prvo mjesto osvojila je obitelj Šnjarić iz Kutine, drugo mjesto obitelj Dorić iz Ilove i treće mjesto obitelj Tomić iz Banove Jaruge.

Na svečanoj dodjeli prisustvovali su gradonačelnik Kutine Zlatko Babić, njegova zamjenica Sonja Repić, te predsjednik Gradskog vijeća Davor Kljakić.

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić zahvalio je svim sudionicima, te čestitao dobitnicima nagrada na doprinosu u uređenju grada što je rezultat njihovog rada jer su uz uređenje svojih životnih prostora potaknuli sugrađane da paze na izgled grada Kutine.

Uvodni govor održao je Dragutin Pasarić, a učenici OGŠ Borisa Papandopula Kutina Luka Globan i Matija Dragojlović, nastupili su u svečanom programu.

Ovogodišnju akciju podržali su i sponzori OPG Bagić, OPG Jurić, OPG Ivan Tonković, Petrokemija d.d. Kutina, koji su uz Turističku zajednicu grada Kutine svim nagrađenima omogućili bogate nagrade.

 7.11.2018. - DruštvoBroj čitanja: 1071 ... Autor: Martina ...