GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

UZ DAN GRADA KUTINE ODRŽAN 14. HAMFEST - ZLATNA DUNJA 2018.


Radio klub Kutina – 9A1FAB uz Dan Grada Kutine 14. je put zaredom organizirao natjecanje radio-amatera Kutinska dunja 2018. na kojem je sudjelovalo više od 50 radio-amatera.

Radio-klub Kutina najstarija je udruga građana na području Grada Kutine i neprekidno radi od osnivanja 1952. godine. Zvonko Lernatić, predsjednik Zajednice tehničke kulture Kutine čestitao je Radio-klubu na uspješnoj organizaciji natjecanja i na tome što klub uspješno radi 65 godina i promiče tehničku kulturu. Unatoč suvremenim tehnologijama radio-klub okuplja i mlade članove.

Prvo se natjecanje zvalo “Voloderske jeseni” i održano je davne 1967 godine, prisjetio se Milivoj Uroić, predsjednik Radio kluba Kutina. „Staro natjecanje bilo je na kratkom valu 3,5 MHz, trajalo je desetak godina u bivšoj državi, a od 2005. ponovno je pokrenuto natjecanje “Voloderske jeseni” na UKV -u da bi 2010.godine promijenili naziv u “Kutinska dunja”. Od tada, već 14 godina za redom, organiziramo ovo natjecanje povodom Dana Grada kutine.“, istaknuo je predsjednik Radio-kluba Kutina i zahvalio svim sudionicima i svima koji su pomogli u o organizaciji.

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić, čestitao je sudionicima natjecanja, radio-klubu i zajednici tehničke kulture. „I na ovaj način pronosite glas o našem gradu. Vaš je rad od velike važnosti, a to se potvrdilo u Domovinskom ratu. Grad Kutina zato će i dalje podupirati ZTK i Radio-klub Kutina.“, poručio je gradonačelnik Babić.

U Izviđačkom domu na Betlehemu, uručene su nagrade najuspješnijima, te priznanja svim sudionicima.

 

 

 7.11.2018. - DruštvoBroj čitanja: 636 ... Autor: Martina ...