GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

ODRŽANA 2. SJEDNICA DJEČJEG GRADSKOG VIJEĆA


U gradskoj vijećnici održana je 2. sjednica Dječjeg gradskog vijeća. Sjednici su prisustvovali, uz gradonačelnika grada Kutine Zlatka Babića, pročelnik za društvene djelatnosti  Željko Tomičić, Koordinatorica za grad prijatelj djece Renata Vlahek, voditeljica dječjeg gradskog vijeća Irena Rukavina te dječji vijećnici.

Na početku sjednice predsjednik Dječjeg gradskog vijeća, Gabrijel  Grediček pozdravio je sve  prisutne, zaželio dobrodošlicu te predložio dnevni red. Vijećnici su usvojili zapisnik s prošle sjednice Dječjeg gradskog vijeća  te su uslijedile aktualne minute dječjih vijećnika s gradonačelnikom.

Dječji vijećnici su imali vrlo zanimljiva pitanja i prijedloge koje je gradonačelnik slušao s velikom pozornošću. Gradonačelnik Zlatko  Babić spreman je na suradnju i aktivno sudjelovanje  u radu Dječjeg gradskog vijeća  na poboljšanju uvjeta rada koji  bi svoj djeci grada omogućili što kvalitetniji i raznovrsniji razvoj i ostvarenje svih dječjih snova.

Nakon aktualnih minuta dječji vijećnici su razgovarali o aktivnostima za Dan grada i dogovorili da će  predsjednik Dječjeg  gradskog vijeća Gabrijel  Grediček napisati pozdravno pismo koje će  pročitati na svečanoj Sjednici u subotu, 10.11.2018.godine.

Zatim su vijećnici proučili plan i program rada za  naredno razdoblje. Program je vrlo raznolik te omogućuje djeci da se što aktivnije uključe u planirane aktivnosti.

Jedna od novina u planu i programu rada je Nagrada za Naj dječje djelo . To će biti nagrada za učenike koji se osim u učenju ističu i među vršnjacima po drugim kvalitetama: humanitarnom radu, volonterstvu, slobodnim aktivnostima i dr.

Više o kriterijima za nagradu vijećnici će dogovoriti na sljedećoj sjednici u studenom. (I.R.)6.11.2018. - DruštvoBroj čitanja: 595 ... Autor: Martina ...