GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

U KUTINI OTVORENA TVORNICA ZA PROIZVODNJU BARRIQUE BAČAVA


Tvrtka Klik Par je u kutinskoj poslovnoj zoni otvorila tvornicu za proizvodnju hrastovih bačava za vinarsku industriju, a početna vrijednost te investicije talijanske tvrtke Garbellotta je 1,5 milijuna eura.

“Početna vrijednost naše investicije u Kutini ove godine iznosi 1,5 milijuna eura. Istu vrijednost ulaganja jamčimo u idućoj i u 2020. godini. Tako ćemo kao lider u ovom području osigurati stalni rast proizvodnje pa ćemo ubrzo broj radnika sa sadašnjih 11 udvostručiti”, rekao je na svečanom otvorenju tvornice direktor tvrtke Piero Garbellotto. Dodao je da bi time tvrtka Klik Par postala njihovo sjedište za istočnu Europu.

Svečanom otvorenju nazočili su gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić, pročelnik UO za gospodarstvo poduzetništvo i razvoj Hrvoje Krmelić, pročelnik za financije Ivan Crnac, predsjednik Gradskog vijeća Grada Kutine Davor Kljakić, župan SMŽ Ivo Žinić, te njegov zamjenik Roman Rosavec.

Tvrtka Klik Par d.o.o. osnovana je 2000. godine, a sada pokreće proizvodnju hrastovih bačava, što je rezultat investicije talijanske tvrtke Garbellotta iz Conegliana, koja već 243 godine proizvodi bačve za vinske podrume diljem svijeta.

Braća Garbellotto, koji danas vode tvrtku Garbellotto, tom investicijom nastavljaju suradnju s Hrvatskom koju je počeo njihov otac 1950. godine. Talijanska tvrtka jedan je od najuglednijih europskih proizvođača barrique bačava, a još od 1950. godine za bačve se upotrebljava drvo slavonskog hrasta. Garbellotto je podsjetio kako su već ostvarili dobru suradnju s predstavnicima Hrvatskih šuma, Hrvatskim drvnim klasterom, gradskom upravom u Kutini i drugima.

Zadovoljstvo suradnjom izrazio je i upravitelj Uprave šuma Zagreb Damir Miškulin, koji je istaknuo da talijanska tvrtka u Hrvatskoj ima dobru budućnost jer je proizvodnja bačava visok stupanj finalizacije prerade drva.

Novu tvornicu u kutinskoj poslovnoj zoni poduprli su i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić i kutinski gradonačelnik Zlatko Babić.

Gradonačelnik Zlatko Babić naglasio je da su svi gospodarstvenici, koji zapošljavaju ljude i stvaraju vrijednost od izuzetne važnosti za razvoj Grada, jer upravo glavni cilj poduzetničkih zona je razvoj poduzetništva na području Grada Kutine kao i sprečavanje opustošenosti slobodnog prostora i onog najvažnijeg, smanjenja nezaposlenosti.

Bačve tvrtke Garbellotta u vinskim su podrumima diljem svijeta, a na otvorenju tvornice istaknuto kako hrvatski vinari po bačve više neće morati u Italiju, nego će ih nabavljati iz tvornice u Kutini. Ponuda tvornice Klik Par obuhvaća barrique bačve koje se po želji vinara mogu paliti u nekoliko jačina.1.11.2018. - GospodarstvoBroj čitanja: 2059 ... Autor: Martina ...