GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA PUNK


Kutinski poduzetnički inkubator PUNK u koji je uloženo 6,8 milijuna kuna, otvoren je u srijedu 31.10 2018.godine čime je formalno obilježen završetak projekta koji se provodio tijekom 12 mjeseci, od studenog 2017. do studenog 2018. godine.

Svečanosti su nazočili pomoćnica ministra gspodarstva, poduzetništva i obrta, Nataša Kulakowski Kramarić, župan SMŽ Ivo Žinić, njegov zamjenik Roman Rosavec, gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić, njegov zamjenik Damir Markuš, predsjednik Gradskog vijeća Grada Kutine Davor Kljakić, pročelnici Upravnih odjela Grada Kutine, te načelnik Općine Velika Ludina, Dražen Pavlović i ostali gosti.

U uređenje i opremanje inkubatora, iz Europskog fonda za regionalni razvoj uloženo je 6,5 milijuna kuna, a s 286 tisuća kuna sudjelovao je Grad Kutina kao nositelj projekta.

Uređena su tri lokala, pet ureda, dvorana za sastanke, prostor za konferencije, dvije skype sobe, prostor akceleratora, maketarnica i drugi prostori, a u planu je i proširenje.

„U sklopu poduzetničkog inkubatora djelovat će centar izvrsnosti. Tu će mladi razvijati svoje ideje, kako bi u budućnosti postupno popunjavali kutinske poslovne zone“, najavio je gradonačelnik Zlatko Babić te dodao kako je Poslovna zona II već gotovo popunjena, pa će se uskoro prići uređenju komunalne infrastrukture u Poslovnoj zoni III.

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić ocijenio je kako je poduzetnički inkubator za Kutinu kao grad snažne industrije vrlo važan, te dodao kako uz bolje dane za Petrokemiju i razvoj inovativnih djelatnosti, Kutina može očekivati još brži gospodarski razvoj.

O važnosti poduzetničke infrastrukture na otvorenju je govorila pomoćnica ministra gospodarstva Nataša Kulakowski Kramarić, koja je spomenula kako je MINGO za takve projekte od 2015. godine raspisao 28 natječaja u ukupnoj vrijednosti 3,5 milijardi kuna.

 

Uvodne prezentacije i sve ostvarene projektne aktivnosti predstavili su Mišel Novosel, voditelj projekta, te Tomislav Kojundžić, direktor RA Mrav.

 

Po završetku konferencije sudionici su razgledali novouređeni prostor , a lokalni poduzetnici svojim su odazivom pokazali zainteresiranost za razvoj i napredak gospodarstva.

 

Cilj ovog Projekta je razvoj i poboljšanje kvalitete poduzetničko poslovne infrastrukture na području Grada Kutine te doprinos realizaciji nacionalnih, regionalnih i lokalnih strateških opredjeljenja u pogledu razvoja malog i srednjeg poduzetništva na financijski održiv način.

 31.10.2018. - GospodarstvoBroj čitanja: 961 ... Autor: Martina ...