GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

ODRŽAN RADNI SASTANAK GRADONAČELNIKA I ZAMJENIKA ŽUPANA SMŽ


U Gradskoj vijećnici Grada Kutine održan je radni sastanak gradonačelnika Zlatka Babića i njegovih suradnika s čelnicima Sisačko-moslavačke županije na kojem su razmotrili niz pitanja vezana uz socijalnu skrb, cestovnu infrastrukturu, ulaganja u školstvo, sport i zajedničke projekte Županije i Grada.

Radnom sastanku nazočili su gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić, Ivan Crnac, pročelnik UO za financije, Hrvoje Krmelić, pročelnik UO za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj, Eduard Gelešić, pročelnik UO za komunalni sustav, građenje i zaštitu okoliša, Željko Tomičić, pročelnik UO za društvene djelatnosti, socijalnu skrb i civilno društvo, Roman Rosavec, zamjenik župana SMŽ, Marijan Belošević, pročelnik UO za gospodarstvo, regionalni razvoj i fondove EU, Darjan Vlahov, pročelnik UO za prosvjetu, kulturu i sport, te predstavnik ŽUC-a Mario Posavec.

Gradonačelnik Babić je izrazio zadovoljstvo što su imali prilike razgovarati o nekoliko važnih tema i zajedničkih projekata koji se tiču građana Grada Kutine: “Glavna tema sastanaka je bila da vidimo zajedničke dodirne točke u dijelu pripreme proračuna za 2019. godinu. Grad Kutina je izradio svoj nacrt proračuna za slijedeću godinu te smo htjeli vidjeti gdje se Grad Kutina nalazi u proračunu Županije. Prvenstveno na one ustanove koje se nalaze na području Kutine kojima je Sisačko-moslavačka županija vlasnik, a to su Srednja škola Tina Ujevića – opća gimnazija, Tehnička škola Kutina, Dom zdravlja u Kutini te Doma učenika u Kutini. ”

“Održali smo radni sastanak ovdje u Kutini na poziv i inicijativu gradonačelnika Babića. Kao što je i uobičajeno, nastojimo u ovo vrijeme, kada teku pripreme izrade proračuna, dogovoriti neke bitne stvari za poboljšanje uvjeta života, na svim područjima lokalne samouprave, konkretno danas u Kutini. Razgovarali smo o mnogo zajedničkih tema, a jedna od ključnih tema bila je realizacija izgradnje Doma za starije i nemoćne u Kutini“, istaknuo je Roman Rosavec, zamjenik župana Sisačko – Moslavačke županije.

Grad Kutina i Sisačko-moslavačka županija imaju još otvorenih pitanja, no uvjereni su kako ovakvom suradnjom i ovakvim sastancima mogu krenuti prema zajedničkom rješavanju tih pitanja na dobrobit svih građana, zaključak je radnog sastanka u Kutini.

Nakon radnog sastanka, uslijedio je obilazak radova na zgradi Poduzetničkog inkubatora - PUNK te Industrijsko logističke zone.

 11.10.2018. - DruštvoBroj čitanja: 961 ... Autor: Martina ...