GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

DANI OTVORENIH VRATA U PUČKOM OTVORENOM UČILIŠTU KUTINA


U POU Kutina održni su Dani otvorenih vrata u sklopu nacionalnog Tjedna cjeloživotnog učenja. Cilj Dana otvorenih vrata učilišta diljem Hrvatske je potaknuti građane na cjeloživotno obrazovanje kroz brojne aktivnosti koje se nude u ovim ustanovama za sve generacije stanovništva. Poznato je da učenje više nije samo formalno školovanje, već se čovjek u današnje vrijeme mora konstantno obrazovati da bi se razvijao, ostvarivao i išao u korak s vremenom, te upravo iz tog razloga POU Kutina nudi brojne programe osposobljavanja i raznih drugih mogućnosti za stjecanje obrazovanja, ali i provođenja slobodnog vremena kroz razne edukacije ili slobodne aktivnosti.

Ravnateljica POU Kutina Jasminka Molnar sa suradnicima javnosti je predstavila programe dostupne u POU Kutina ističući kako POU nudi 35 programa za osposobljavanje i 9 za usavršavanje. „Trenutno smo u tijeku provođenja jednog EU projekta u kojem ćemo imati osposobljavanja za 48 polaznika ciljanih skupina, ali smo i partneri u dva EU projekta za koje također provodimo programe osposobljavanja“, istaknula je Jasminka Molnar.

Voditeljica projekta „Destinacijska atrakcija Park prirode Lonjsko polje – inovativni programi dodatne turističko ugostiteljske sposobnosti“ Jelena Crnac, predstavila je navedeni EU projekt čiji je nositelj POU Kutina, dok je ostale programe osposobljavanja i tečajeve predstavila Vesna Kosovec iz POU Kutina.

Danima otvorenih vrata prisustvovale su i žene koje sudjeluju u projektu „Zaželi“ koji provode Zaklada Sandra Stojić i Udruga OSI, koji su također zainteresirani za provođenje programa osposobljavanja u POU Kutina.8.10.2018. - DruštvoBroj čitanja: 428 ... Autor: Martina ...