GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

SVJETSKI DAN UČITELJA - ČESTITKA GRADONAČELNIKA ZLATKA BABIĆA


U povodu predstojećeg Svjetskog dana učitelja, koji se obilježava 5. listopada, gradonačelnik Zlatko Babić uputio je čestitku svim učiteljima uz već tradicionalnu košaru s kolačima darovanu u znak pažnje u ime Grada Kutine svim kutinskim školama.


Poštovani i dragi učitelji, nastavnici, profesori, odgajatelji i ravnatelji!

Povodom obilježavanja Svjetskog dana učitelja upućujem Vam u ime Grada Kutine i u svoje osobno ime iskrene čestitke.

Svjetski dan učitelja  se obilježava u više od 100 zemalja svijeta,  a proglasio ga je UNESCO 1994. godine  u  spomen na 05. listopada 1966. godine  kada je potpisana Preporuka o statusu učitelja.

Novo razumijevanje uloge obrazovanja, pred nastavnike i učitelje u okviru sustava obrazovanja svakodnevno postavljaju nove i brojne  zahtjeve.

Na radu prosvjetnih radnika temelje se osnovna znanja, navike i umijeća djece. Učitelji su ti koji s djecom provode većinu svog dana i prenoseći im znanje, prepoznavajući  potrebe i interese svakog učenika,  pokazuju put do novih spoznaja, novih mogućnosti.

Uz  želju za puno uspjeha i osobnog  zadovoljstva, hvala Vam za svu Vašu ljubav, kreativnost  i motivaciju koja je zaslužna za uspjeh djece u školi, ali i u daljnjem životu.


                                              Gradonačelnik

                                          Zlatko Babić, dipl.ing.

 4.10.2018. - DruštvoBroj čitanja: 1094 ... Autor: Martina ...