GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

TJEDAN CJELOŽIVOTNOG UČENJA U POU KUTINA


Tjedan cjeloživotnog učenja je nacionalna obrazovna kampanja, čiji je cilj podizanje svijesti o važnosti učenja i obrazovanja. Radi se o UNESCO-ovoj inicijativi koja je pokrenuta 1999. godine, a svake godine obilježava se u brojnim zemljama na svim kontinentima kako bi se senzibilizirala javnost za cjeloživotno učenje, promicala kultura učenja te potaknula osobna motivacija. Osmišljen  je kao kampanja u kojoj se građanima na neposredan, često i neformalan način, prenosi poruka o važnosti obrazovanja i učenja. Stoga se svake godine u sklopu ove kampanje organizira veliki broj vrlo različitih aktivnosti – od predavanja, radionica, okruglih stolova do koncerata, izložaba, pa i biciklijada. Brojne institucije organiziraju dane otvorenih vrata i druge slične aktivnosti, usmjerene na upoznavanje javnosti sa svojim radom.

Kampanja se provodi i u Pučkom otvorenom učilištu Kutina od 1. listopada, a započela je putopisnim predavanjem „Želim dotaknuti nebo“ koprivničkog putopisca Mateja Perkova.

Danas od 14 sati održat će se Dani otvorenih vrata POU Kutina na kojim će se predstaviti programi i projekti, te se nastavlja u subotu, 6.listopada kada će se održati upis u program Malog jukeboxa.

„Mali jukebox nam je dosta poznata i jako primljena dječja sekcija koju vodi poznati glazbeni pedagog Darko Majstorović, a s obzirom da je bio  odličan odaziv sudionika Festivala u lipnju kao prvog u nizu nakon 20 godina, očekujemo u ovoj novoj sezoni još veći broj polaznika“, istaknula je Jasminka Molnar, ravnateljica POU Kutina.

Ovaj Tjedan cjeloživotnog učenja zatvara se u nedjelju, 7.listopada kada će se u Maloj dvorani u 15 sati održati plesna radionica na kojoj svi zainteresirani mogu zaplesati uz polaznike Plesne škole Alegria.4.10.2018. - DruštvoBroj čitanja: 674 ... Autor: Martina ...