GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

LUTKARSKA PREDSTAVA "JEDNA NOGOMETNA"


Pod motom „Ljubav djeci prije svega“ Savez Društava “Naša djeca” Hrvatske u suradnji s DND-ima u gradovima i općinama već više od trideset godina prvi puni tjedan u mjesecu listopadu organizira Dječji tjedan. Nizom aktivnosti za djecu i s djecom nastoji se skrenuti pozornost najšire društvene javnosti na položaj djece u društvu.

U našem gradu, Dječji tjedan održava se pod organizacijskom palicom Koordinacijskog odbora Kutina – Grad prijatelj djece, a ustanove i udruge Grada Kutine i ove su se godine vrlo rado priključile programu.

U sklopu Dječjeg tjedna danas je u Domu kulture POU Kutina predstavljena lutkarska predstava za vrtićance i dobrodošlicu prvašićima pod nazivom „Jedna nogometna“ Lutkarske družbe "KUTKO" kutinske knjižnice i čitaonice u režiji Jadranke Del Ponte.

Predstavi su nazočili gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić, Kornelija Marošević predstavnica UO za društvene djelatnosti i Renata Vlahek, voditeljica koordinacijskog odbora Kutina – Grad prijatelj djece.

Gradonačelnik Zlatko Babić prije samog početka predstave, obratio se prvašićima simpatičnom interakcijom nakon koje su ga mališani nagradili gromkim pljeskom, te ih pozvao da u slobodno vrijeme češće posjećuju aktivnosti kutinskog Pučkog otvorenog učilišta.

Odličan prikaz lutkarske predstave „Jedna nogometna“ razveselila je mališane i sve prisutne pričom o vili koja je odlučila igrati nogomet unatoč štiklama, te pritom uspješno svladala nogometnu tehniku što dokazuje da ova vrsta sporta nije rezervirana samo za dječake.

Dječji tjedan nastavlja se u četvrtak 4. listopada u OŠ Banova Jaruga aktivnošću “Sportom protiv nasilja”, zatim u petak na poligonu HAK-a u organizaciji DND-a Rolijada i Biciklijada. U Dječjem tjednu bit će održane i projekcije filmova učenika OŠ Stjepana Kefelje u POU Kutina, dok će 12. listopada biti organizirani Dani kruha na gradskom trgu ili Sportskom centru ovisno od vremenskih prilika. Vikend 12. i 13. listopada rezerviran je za Dječji festival folklora uz cjelovečernji koncert KUD-a Ivančice, a istovremeno će biti održan i Jesenski susret izviđača Hrvatske u organizaciji izviđačkog odreda Betlehem.3.10.2018. - DruštvoBroj čitanja: 872 ... Autor: Martina ...