GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

AKCIJA "MANJE ORUŽJA, MANJE TRAGEDIJA" NA PODRUČJU SMŽ


Iz PU sisačko – moslavačke podsjećaju da je još uvijek u tijeku kampanja "Manje oružja, manje tragedija" kojom je građanima bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava.

„Oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi. Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi. Protiv građana koji ovakvo oružje prijave policiji radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti“, stoji u priopćenju PU sisačko – moslavačke.

U kontejneru za otpad u Aleji Vukovara u Kutini građanin je pronašao pet ručnih bombi (tri M-75 i dvije nepoznate marke) nakon čega je dragovoljno iste predao policiji u Kutini te slijedom kampanje „Manje oružja, manje tragedija“, kojom je omogućena dragovoljna predaja svih vrsta ubojitih sredstava, ovaj građanin neće snositi sankcije.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.12.9.2018. - DruštvoBroj čitanja: 1066 ... Autor: Martina ...

RSS