GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

90. OBLJETNICA POSTOJANJA I RADA DVD-a STUPOVAČA


Dobrovoljno vatrogasno društvo Stupovača obilježilo je devet desetljeća svoga postojanja. Povodom ove velike obljetnice članovi dobrovoljnog vatrogasnog društva u svom mjestu pripremili su svečanu sjednicu na kojoj su nazočili gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić, Davor Kljakić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Kutine, Robert Kolenc iz UO za društvene djelatnosti Grada Kutine, predsjednik VZ SMŽ i dopredsjednik HVZ-a Mijo Brlečić, pročelnik područnog Ureda za zaštitu i spašavanje SMŽ Željko Prpić, predsjednik VZG Kutina Slavko Špičak, zapovijednik VZG i zapovjednik VP Kutina Marijo Paluh, predsjednik NO VZG Kutina Franjo Lipšanski i predstavnici vatrogasnih društava.

DVD Stupovača osnovana je 1928. godine, podsjetio je Darko Vinicki te je zahvalio svim mještanima Stupovače koji svojim radom i odricanjem održavaju DVD aktivnim i znatno doprinose društveom Životu Stupovače. „Naša je obaveza ustrajati i očuvatni naše društvo za generacije koje dolaze.“, zaključio je Darko Vinicki u uvodu svečanosti.

Na svečanoj sjednici povodom obilježavanja 90. obljetnice DVD-a, na radu i aktivnosti, osobito radu s djecom i mladima čestitao je gradonačelnik Kutine Zlatko Babić, a čestitkama su se pridružili Mijo Brlečić, predsjednik VZ SMŽ, Slavko Špičak i predsjednik VZG Kutine.

Dragutin Pasarić podsjetio je na 90 godina rada DVD-a Stupovača koje je svojim radom kroz desetljeća ostavilo tragove u životu mjesta, ali i Grada Kutine.

„DVD Stupovača i članovi DVD-a uvijek su i svugdje spremni svima pomoći.“ Istaknuo je predsjednik Ivo Placek. „Mi smo vatrogasci i vodimo se našim sloganom Vatru gasi, brata spasi. Ako možemo, uvijek ćemo pomoći. I nama su mnogi pomogli i zato se zahvaljujem svima koji su pomogli kako bi DVD Stupovača bilo bolje, napredovalo se i opremalo se.“ Predsjednik DVD-a Stupovača posebno je pozdravio i zahvalio na prijateljstvu i suradnji predstavnicima bratskog DVD-a Domašinec iz Međimurja.

Grad Kutina je pokrovitelj 90. obljetnice DVD-a Stupovača, a proslava je završena dodjelom priznanja i spomenica gostima i dugogodišnjim članovima društva.11.9.2018. - DruštvoBroj čitanja: 712 ... Autor: Martina ...

RSS