GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

KUD MOSLAVINA NA MANIFESTACIJI SEOSKE DJEČJE IGRE MALIH FOLKLORAŠA


Dječji folklorni ansambl KUD-a Moslavina  sudjelovao je na manifestaciji 1. Seoske dječje igre malih folkloraša održanoj jučer na seoskom imanju „Stari mlin“ Klet Kunek na poziv organizatora KUD-a "Kloštar" iz Kloštar Ivanića.

Uz domaćine sudjelovali su i dječji KUD-ovi iz Varaždinskih Toplica, Splita, Lupoglava, Obreške, Križa, Trnovca Bartolovečkog, Adamovca i Remetinca.

Prvi dio programa bio je posvećen kulturno umjetničkom programu koji su izveli svi nazočni KUD-ovi, a DFA KUD-a Moslavina Kutina predstavio se dječjim igrama, pjesmama i plesovima Moslavine "Urodila žuta dunja"  koje je s njima uvježbala voditeljica Aleksandra Savić Nikitović, uz pratnju malih tamburaša KUD-a Moslavine, te uz stručnog voditelja Matiju Krmeka.

Nakon održanog folklornog programa i predstavljanja KUD-ova, uslijedio je drugi dio programa prikazom seoske igre malih folkloraša, na kojima su sudjelovali svi mali folkoraši i njihovi voditelji podijeljeni u razne grupe, a takmičili su se u potezanju užeta, skakanje u vreći, vožnja tački u paru, trebljenje kukuruza, vožnja u tačkama i nošenje jajeta u žlici.

Svi sudionici ovih prvih igara odlično su se zabavili i osvojili po neku nagradu, uz burnu podršku i navijanje nazočne publike. Nakon nastupa i igara, uslijedilo je i zajedničko druženje uz pripremljenu zakusku, pjesmu i ples.

„Posebno se zahvaljujemo svim roditeljima na podršci i pomoći u organizaciji. Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da se priključe našem DJEČJEM FOLKLORNOM ANSAMBLU I TAMBURAŠIMA ( utorkom od 18-20 sati - mala dvorana POU Kutina )te postanu aktivni članovi našeg KUD-a. Poziv upućujemo i svim roditeljima te djeci vrtićke i predškolske dobi, kao i svim osnovnoškolcima koji svoje mjesto mogu naći u jednom od naša dva dječja folklorna ansambla, te za početnike u MALOJ ŠKOLI TAMBURA“, istaknuo je Tihomer Krmek, predsjednik, stručni voditelj i koreograf ansambla te dodao „Također pozivamo sve MLADE, posebno učenike 5-8 razreda osnovne škole, te SREDNJOŠKOLCE  zainteresirane za rad u nekoj od naših sekcija bez obzira na prethodno plesačko, pjevačko ili sviračko iskustvo da se priključe u radu našeg FOLKLORNOG ANSAMBLA ili TAMBURAŠKE SEKCIJE. Jamčimo vam dobru zabavu, druženje, a tu su i brojna putovanja. Dobro nam došli!“

Upisi su otvoreni tijekom mjeseca rujna svaki petak od 20-22 sata za vrijeme probe.

 10.9.2018. - DruštvoBroj čitanja: 861 ... Autor: Martina ...

RSS