GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

IZLOŽBA"AKVARELI" AUTORA NEVENA ANTE JAKOVLJEVIĆA U GALERIJI MUZEJA MOSLAVINE


U Galeriji Muzeja Moslavine otvorena je izložba šibenskog akvarelista Nevena Ante Jakovljevića čiji je rad predstavio povjesničar umjetnosti i kustos Muzeja Moslavine, prof. Mladen Mitar.

U popratnom katalogu skupina akvarela Nevena Jakovljevića opisana je i u podnaslovu „Dalmacija u mom oku“ jer obrada svakog detalja dalmatinskog krajolika proistekla je upravo iz oka autora. Kamen, drveni prozori, barke, bonaca, srdele i smokve na limenom tanjuru, motivi su koji prožimaju djela autora, kojega kako ističe Mladen Mitar, krase velike crtačke sposobnosti: „Jakovljevićev akvarelistički metier pomaže mu da s lakoćom dotakne tankoćutnost i lazurnost, čistoću i prozirnost, te najznačajnije odlike akvarela“.

Neven Jakovljević je kratko zahvalio na toplim riječima dobrodošlice, nadajući se kako će se njegova djela dopasti posjetiteljima kutinske izložbe.

Događaj je glazbeno upotpunio profesor Osnovne glazbene škole Borisa Papandopula Saša Begović koji je između ostalog odsvirao i odu Dalmaciji „Dalmacijo, povišću pritrujena.“

Izložbu je otvorila zamjenica gradonačelnika Kutine, Sonja Repić uputivši riječi zahvale autoru na obogaćivanju kulturnog programa svojom izložbom akvarela, te najavila jesen bogatu kulturnim događanjima u Gradu Kutini.
7.9.2018. - DruštvoBroj čitanja: 1144 ... Autor: Martina ...

RSS