GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

IZASLANSTVO GRADA KUTINE U DIMITROVGRADU


Povodom 71. obljetnice grada Dimitrovgrada izaslanstvo Grada Kutine u sastavu Sonja Repić, zamjenica gradonačelnika, Ivica Glibo, zamjenik predsjednika Gradskog vijeća i Ana Balaško, gradska vijećnica posjetili su ovaj bugarski grad s kojim Grad Kutina već nekoliko godina njeguje prijateljsku suradnju.

Grad Dimitrovgrad poznat je po kemijskoj industriji, a zbog svoga smještaja na sjecištu dvaju europskih koridora i po trgovini. Smješten je u oblasti Haskovo i udaljen je oko 100 km od Plovdiva kluturnog i sveučilišnog centra tog dijela Bugarske. Partnerska suradnja Grada Kutine i Dimitrovgrada do sada je ostvarena u sklopu ERASMUS + projekta „Poslujmo zajedno“.

Proslava dana Grada započela je prijemom kod gradonačelnika Ive Dimova kojem je uručen Sporazum o partnerstvu grada Kutine i Dimitrovgrada. Nastavila se svečanom sjednicom Gradskog vijeća na kojoj su posebno pozdravljeni i vijećnicima predstavljeni izaslanici Gradova prijatelja. 

Središnja proslava Dana Grada bila je na glavnom trgu u nedjelju 2. rujna na kojoj su uz ostale uvažene goste, predsjednicu Bugarskog parlamenta govorili i izaslanici Gradova prijatelja. 

Zamjenica gradonačelnika Sonja Repić govorila je u ime izaslanstva Grada Kutine. Čestitala je dan Grada svim građanima Dimitrovgrada i izrazila zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom dvaju gradova te nadu u još bolju suradnju u budućnosti. Prenijela je čestitke i pozdrav gradonačelnika Grada Kutine Zlatka Babića.

 6.9.2018. - DruštvoBroj čitanja: 1410 ... Autor: Martina ...

RSS