GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

TISKOVNA KONFERENCIJA PROJEKTA PODUZETNIČKOG INKUBATORA KUTINA


Na gradilištu budućeg poduzetničkog inkubatora u ulici Hrvatskih branitelja 2, održana je tiskovna konferencija kojoj su nazočili gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić, Hrvoje Krmelić, pročelnik UO za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj, Mišel Novosel, voditelj projekta PUNK, Tomislav Kojundžić, direktor RA Mrav, Alen Vujica, voditelj odjela za gospodarski razvoj RA Mrav, te ostali suradnici i partneri u projektu.

Na tiskovnoj konferenciji prezentiran je tijek provedbe projekta i izvođenja radova te prikazana prezentacija budućih poslovnih prostora zainteresiranim poduzetnicima.

Svi nazočni upoznali su se s dinamikom radova i dobili uvid u konture budućeg izgleda cjelokupnog prostora koji će biti u potpunosti na raspolaganju onim poduzetnicima koji tek pokreću ili već imaju uhodan posao, a potreban im je prostor i oprema.

Realizacijom ovog projekta rekonstruirati će se i opremiti postojeći prostor na adresi Hrvatskih branitelja 2 u Kutini te prilagoditi potrebama malih i srednjih poduzetnika. Vrijednost projekta je 6,8 mil. kn od čega je iz sredstava EU projekt sufinanciran sa 6,5 mil. kn, a Grad Kutina u financiranju sudjeluje sa 300 tisuća kn.

Nositelj projekta je Grad Kutina , partneri na projektu su RA Mrav, Grad Popovača, Općina Velika Ludina, te suradnici Poduzetnički inkubator Sisak-PISAK, IMPACT HUB Zagreb, Fakultet organizacije i informatike Varaždin, SI-MO-RA d.o.o., Libertas međunarodno sveučilište, Poduzetnički inkubator ZIP d.o.o.

Gradonačelnik Zlatko Babić, istaknuo je zadovoljstvo uspješnom provedbom projekta Poduzetničkog inkubatora kojim će se 20 malih i srednjih poduzetnika pružiti usluge za razvoj i unapređenje poslovanja na području Grada Kutine i Moslavine te zahvaljuje svim sudionicima i partnerima u projektu PUNK.

Projekt rješava središnji problem lokalne i šire zajednice – nedostatak poslovnih informacija i otežan pristup istima, nedostatak opremljenih, suvremenih poslovnih prostora prilagođenih obavljanju i stvaranju modernih zanimanja i novih radnih mjesta, potreba jedinstvene organizacije za usluge namijenjene razvoju inovativnosti i poduzetništva.

Izvođač radova PUNK Kutina je tvrtka HIDROMONT INDUSTRIJSKA MONTAŽA d.o.o. iz Slavonskog broda, a predviđen rok završetka radova PUNK-a je u studenom ove godine.

 

 

 

 4.9.2018. - DruštvoBroj čitanja: 1080 ... Autor: Martina ...

RSS