GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

MICRO:BIT RADIONICE U KUTINSKOJ KNJIŽNICI I ČITAONICI


Vrlo zanimljiva i nadasve edukativna radionica programiranja za djecu održana je u knjižnici i čitaonici u Kutini. Modelarski centar Kutina u suradnji s Knjižnicom i čitaonicom djecu je upoznao s programiranjem micro:bit kontrolera što je nastavak na početno održane radionice.

«Želja nam je na naprednim radionicama prikazati mogućnosti spajanja različitih senzora na sam kontroler i njihovog programiranja kroz napredne algoritme. Cilj radionice je omogućiti naprednim polaznicima upoznavanje s naprednim kodovima i njihovo korištenje u sprezi s različitim senzorima», rekao je Anđelino Engler, voditelj radionice.

BBC micro:bit je uzbudljiva nova tehnologija koju su razvili BBC, Microsoft i drugi partneri upravo s ciljem masovne uključenosti u osnovnim školama, ne samo u STEM području, nego i u dizajnu, umjetnosti i ostalim predmetima. Radi se o tehnologiji izrazito malih ulaznih barijera za koju je već razvijen bogati edukacijski sadržaj. Pogledajte ovdje kako BBC micro:bit izgleda i na koje se sve načine može koristiti.

Programiranje je zbog Micro:bit-a i zbog programiranja prilagođenog djeci pomoću grafičkih blokova pojednostavljeno i djeca na prilično jednostavne načine upijaju gradivo igrajući se sa tom pločicom i koristeći je na razne načine. Stvaraju igrice, spajaju razne vrste senzora i istražuju svjetlost, toplinu, pokret, mogućnosti su ograničene jedino maštom djece.3.9.2018. - DruštvoBroj čitanja: 811 ... Autor: Martina ...

RSS