GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

OBILJEŽEN 1.RUJAN-GODIŠNJICA ORUŽANOG NAPADA NA NASELJE DOLJANI


Obilježen je 1. rujan – godišnjica oružanog napada na naselje Doljani, a počast je odana poginulim braniteljima, mještanima i prvoj žrtvi Domovinskog rata s bjelovarskog područja. U Doljanima je, na predjelu poznatijem kao ”Kopeček” toga dana 91. godine izveden kombinirani napad na policijski punkt od strane paravojnih grupa.

Pripadnici policijske postaje Daruvar uz pomoć pripadnika Specijalne policije uspjeli su odbiti napad, ali nažalost uz velike žrtve. Stradala su dva pripadnika Policijske postaje Daruvar – Srećko Manđini i Eugen Lapčić, a dva pripadnika teže su ranjena - Danko Ružička i Alfons Tutić. Živote su izgubili i pripadnici Odreda narodne zaštite iz naselja Doljani Željko Bublić, Vlado Plažanin i Tihomir Lneniček, a 12 branitelja i civila je ranjeno.

Toga je dana napadnut i policijski punkt u Donjem Daruvaru gdje je život izgubio pripadnik Policijske postaje Bjelovar Tihomir Vrdoljak, koji je ujedno i prvi poginuli hrvatski branitelj u Domovinskom ratu s bjelovarskog područja.

Vijence i cvijeće na spomen obilježju u Donjem Daruvaru i Doljanima položili su zamjenik gradonačelnika Grada Kutine Damir Markuš, te mnogobrojna izaslanstva, predstavnici javnog i političkog života, članovi obitelji poginulih, te Udruge proizašlih iz Domovinskog rata i građani.3.9.2018. - DruštvoBroj čitanja: 956 ... Autor: Martina ...

RSS