GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

SOFTVERSKE LICENCE ZA POLJOPRIVREDNIKE


Petrokemija d.d. jubilarnu godinu svog postojanja posvetila je i razvoju digitalne platforme ePetrokemija, a prvi korak na tom putu bio je početak suradnje sa svjetski poznatom softverskom tvrtkom Agrivi d.o.o. čiji softver koristi preko 40 tisuća poljoprivrednika iz 150 zemalja svijeta.

Petrokemija je tu suradnju i projekt digitalizacije nastavila dodjelom prvog paketa Agrivi softverskih licenci našim vjernim poljoprivrednim proizvođačima, s ciljem da im ovaj softver za upravljanje poljoprivrednom proizvodnjom pomogne u planiranju, praćenju izvršenja i analizi svih aktivnosti u nasadima i usjevima. U samo nekoliko klikova bit će im dostupna baza znanja najboljih proizvodnih procesa za više od 100 kultura.

Softverske licence za praćenje poljoprivredne proizvodnje danas su otišle u Bapsku, Vukojevce, Stare Perkovce, Ilaču, Novu Kapelu, Županju, Koprivnicu i još mnoga mjesta u Hrvatskoj, i dokaz su da je Petrokemija nakon pola stoljeća postojanja u drugi krug krenula u korak s razvojem digitalne poljoprivrede i modernim tehnologijama koje su postale dio svakodnevnice brojnih poljoprivrednih gospodarstava.

„Na tržištu koje je vrlo zahtjevno želimo krenuti u razvoj novih proizvoda i usluga i na taj način povećati kvalitetu hrvatske poljoprivredne proizvodnje. Mi to znamo i možemo i vjerujem kako ćemo u budućnosti surađivati još više i još bolje“, poručio je okupljenim poljoprivrednicima Davor Žmegač, član Uprave Petrokemije d.d. Matija Žulj, direktor Agrivija, istaknuo je kako ga veseli što su s Petrokemijom krenuli u projekt digitalizacije hrvatske poljoprivrede. „Ako želimo biti konkurentni moramo početi koristiti digitalna rješenja. Digitalizacija je već tu i drago mi je da je Petrokemija to prepoznala“, zaključio je Žulj.

„Radim negdje oko 120 hektara i imam dosta problema s papirologijom, pa se nadam da će mi ovaj softver biti od velike pomoći. S Petrokemijom surađujem već dugi niz godina, zadovoljan sam i očekujem još bolju suradnju u budućnosti“, kazao je Jurica Cafuk iz Vidovca, koji se na svom OPG – u bavi proizvodnjom varaždinskog zelja.

Razvoj digitalne platforme ePetrokemija nastavlja se predstavljanjem prvog modula koji će se premijerno predstaviti na sajmu u Gudovcu, 8. rujna.

                                                                                                                                31.8.2018. - DruštvoBroj čitanja: 1350 ... Autor: Martina ...

RSS