GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

ODRŽANI XI. SUSRETI UDRUGE INVALIDA RADA KUTINA


Udruga invalida rada Grada Kutine organizirala je i održala 11. Susrete invalida rada koji se održava u povodu Nacionalnog dana invalida rada (21. ožujka) i Dana zaštite na radu (28. travnja), a pod pokroviteljstvom i financijskom potporom Sisačko – moslavačke županije i Grada Kutine.

Članovi UIR-a Grada Kutine su najvećim dijelom stariji građani koji se ne koriste suvremenim tehnologijama, zato je postojanje ovakvih udruga od velike važnosti za ostvarivanje njihovih prava jer udruge su mjesto gdje mogu potražiti pomoć  i dobiti sve potrebne informacije.

Susretima Udruge invalida rada prisustvovao je i predsjednik UIR RH Josip Petrač, gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić te saborski zastupnik Željko Lenart.

«Dosadašnja suradnja koju ostvarujemo s Udrugom invalida rada je vrlo dobra, što pokazuju i ovi današnji susreti. Brojni članovi udruge dolaze iz Petrokemije i tamo su proveli svoj radni vijek. Naš zajednički cilj je pomoći udruzi kako bi preko nje članovi ostvarili prava koja im pripadaju», rekao je kutinski gradonačelnik Zlatko Babić i službeno otvorio XI. Susrete invalida rada.

Puno uspjeha u radu udruzi i predsjedniku UIR-a Božidaru Cesaru poželio je i saborski zastupnik Željko Lenart ukazujući na potrebu mijenjanja zdravstvenog sustava u korist građana, među kojima su i oni koji imaju posebne potrebe, a to su upravo invalidi rada. Nakon obraćanja predsjednika Josipa Petrača i predavanja Leke Sokolaja na sve aktualniju temu doživotnog i dosmrtnog uzdržavanja, Susreti su završili zajedničkim druženjem uz razne igre, pikado, bočanje, šah i kartanje, a  svi zajedno ovakvo su okupljanje ocijenili vrlo korisnim za razmjenu međusobnih iskustava i unaprijeđenje rada svojih udruga.

U okviru Susreta, gosti su u Kutini uz bogat program organizirano posjetili Crkvu sv. Marije Snježne, te kutinski Muzej Moslavine.24.8.2018. - DruštvoBroj čitanja: 1381 ... Autor: Martina ...

RSS