GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Zamjenik gradonačelnika Damir Markuš na obilježavanju 27. obljetnice pogibije Gordana Lederera


U petak je obilježena 27. godišnjica pogibije ratnog snimatelja HRT-a, Gordana Lederera. U spomen na Gordana položeni su vijenci i zapaljene svijeće na mjestu njegove pogibije na brdu Čukur pokraj Hrvatske Kostajnice, gdje je stradao snimajući hrvatske branitelje u akciji tijekom srpskih napada na Pounje.

Vijence i svijeće su položili izaslanici državnog vrha, među njima i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved. Bili su i predstavnici braniteljskih udruga, predstavnici grada i županije, te zamjenik gradonačelnika Damir Markuš kao predstavnik Grada Kutine.

Gordan Lederer bio je vrsni snimatelj, osvajač niza nagrada za svoj rad, a u prenošenju istine o ratu i ratnim razaranjima u Hrvatskoj zaustavio ga je snajperski metak kojim je pogođen. Svojom je kamerom ostavio dragocjena svjedočanstva , među kojima su ''Banijska ratna praskozorja'' svakako jedna od najdojmljivijih uspomena na Domovinski rat, zbog čega nikada neće biti zaboravljen.10.8.2018. - DruštvoBroj čitanja: 1374 ... Autor: Martina ...

RSS