GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

U Kutini svečano obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti u Dan hrvatskih branitelja


Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen obilježja kod Policijske postaje Kutina, Petrokemije d.d., te kod središnjeg spomen Križa s krunicom na gradskom groblju u Kutini,  u nazočnosti gradonačelnika Grad Kutine Zlatka Babića  sa zamjenicima, predsjednika  Gradskog vijeća Davora Kljakića, članova Gradskog vijeća, obitelji poginulih hrvatskih branitelja, predstavnika udruga proizašlih iz Domovinskog rata te predstavnika policije, političkih stranaka i građana obilježen je Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

U kratkom obraćanju, gradonačelnik Zlatko Babić se osvrnuo na sve poginule hrvatske branitelje tijekom naše povijesti i našoj zahvalnosti i obvezi čuvanja sjećanja na njihovu žrtvu u ostvarivanju tisućljetnog sna, stvaranju Hrvatske države.

Isto tako, gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo jedinstvom članova Gradskog vijeća koje je na  svojoj 10. sjednici donijelo  Odluku o imenovanju novog trga u Kutini a koji je nakon pet godina napokon imenovan i službeno nosi ime prvog predsjednika suverene i samostalne Republike Hrvatske dr. Franje Tuđmana.

Molitvu za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje predvodio je župni vikar, vlč. Hrvoje Zovko.6.8.2018. - DruštvoBroj čitanja: 1477 ... Autor: Martina ...

RSS