GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Čestitka gradonačelnika povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja


Poštovane sugrađanke i sugrađani,

05. kolovoza slavimo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, kao dan  sjećanja  na  Vojno-redarstvenu akciju Oluja, slavimo pobjedničku hrvatsku vojsku  i jedan od najveličanstvenijih  hrvatskih uspjeha u Domovinskom ratu.

Prije 23 godine Hrvatska vojska i redarstvenici oslobodili su kraljevski grad Knin i veliki dio okupiranog hrvatskog teritorija.

 Osim što se radujemo i slavimo,  s velikim  poštovanjem i zahvalnošću odajemo počast hrabrim hrvatskim braniteljima koji su položili svoje živote za slobodu Domovine, stradalim braniteljima, obiteljima poginulih, nestalih i stradalih, i svima čija je patnja i žrtva  omogućila stvaranje slobodne i demokratske Hrvatske.

 Neka nas nacionalni zanos, jednak onom na završetku pobjedonosne Oluje i ponovljen na dočeku hrvatske nogometne reprezentacije uz mnoštvo zastava i poruka “ Jedno srce, jedna duša, jedna Hrvatska”, koji je ujedinio stotine tisuća hrvatskih građana, a oduševio cijeli svijet, i dalje spaja u zajedništvu i ponosnom, iskrenom i istinskom domoljublju.

U ime Grada Kutine,  mojih suradnika i u svoje ime čestitam Vam  Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja!

 

 

                                                    Gradonačelnik

                                                            Zlatko Babić, dipl.ing3.8.2018. - DruštvoBroj čitanja: 738 ... Autor: Martina ...

RSS