GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

OBNOVA MJESNIH DOMOVA ILOVA, ŠARTOVAC, JANJA LIPA, BANOVA JARUGA


U tijeku su radovi na rekonstrukciji mjesnih domova u naseljima Ilova, Šartovac, Janja Lipa i Banova Jaruga.

Tim povodom gradonačelnik Zlatko Babić u pratnji suradnika jučer je obišao radove na Društvenom domu u MO Ilova i Šartovac, gdje su ih dočekali Dražen Ferić, predsjednik MO Ilova i Drago Šparavac, predsjednik MO Šartovac, izrazivši zadovoljstvo i zahvalnost na obnovi koja je u tijeku.

 

Jedan od većih radova realizirao se rekonstrukcijom dotrajalog poda u Društvenom domu u Ilovi. Vrijednost radova navedene rekonstrukcije iznosi 70 tisuća kuna, a radove je izvodila tvrtka O-REL d.o.o. iz Zagreba.

U Šartovcu je u tijeku rekonstrukcija krovišta Društvenog doma. Krovište je bilo u izuzetno lošem stanju što je uzrokovalo oštećenje daljnje infrastrukture.  Vrijednost radova rekonstrukcije krovišta iznosi 240 tisuća kuna, radove izvodi tvrtka KROVOSAN iz Kutine.

„Mogu naglasiti da nema Mjesnog odbora u kojem nisam bio i u kojem ne znam potrebe. U nekim od mjesta smo napravili više, u nekima manje ovisno o prioritetima i samim izvedbenim projektima.  Ove godine odlučili smo se na povećano ulaganje u Društvene domove, domove DVD-a i nogometnih klubova. Terenskim obilaskom, zatekli smo izuzetno loše stanje krovišta koje je zbog dugogodišnjih krpanja izazivalo daljnja oštećenja postojeće infrastrukture, stoga imamo u planu jednom godišnje zamijeniti krovišta na mjesnim domovima kako bismo promijenili praksu krpanja oštećenog i stvaranja još veće štete. Početnom realizacijom plana, ove godine smo odvojili 800 tisuća kuna za tu namjenu. Krenuli smo s rekonstrukcijom krovišta na mjesnom domu u Šartovcu s uloženih 240 tisuća kuna, a nastavljamo u Janja Lipi rekonstrukcijom krovišta na područnoj školi.“, istaknuo je gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić te dodao da osjeća veliko zadovoljstvo započetim radovima na Društvenim domovima u kojima se održavaju razna događanja i koji se uvelike koriste od strane svojih mještana.

Terenskim obilaskom ustanovljeno je izuzetno loše stanje objekta Mjesnog doma na Gojlu zbog čega je i sama rekonstrukcija koja zahtjeva velika ulaganja, upitna. Uz iznimno loš krov, narušena je stabilnost cjelokupnog objekta, stoga će se uložiti financijska sredstva u obnovu doma DVD-a koji je manji, ali primjeren za sve vrste namjene.

U većini Društvenih domova u planu je obnova sanitarnog čvora, dok je na Domu u Banovoj Jarugi uz obnovu sanitarnog čvora u tijeku i cijelokupno uređenje unutrašnjosti objekta.

Gradonačelnik Zlatko Babić poručuje da će se zamjena krovišta Mjesnih domova nastaviti i slijedeće godine po prioritetu, a na korist i zadovoljstvo svih mještana Mjesnih odbora.

 

 

 

 

 

 

 

 

 31.7.2018. - DruštvoBroj čitanja: 1446 ... Autor: Martina ...

RSS