GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

ZAPOČELI RADOVI NA PODUZETNIČKOM INKUBATORU U KUTINI


Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić  i Mišel Novosel, voditelj projekta PUNK obišli su radove na uređenju poduzetničkog inkubatora Kutina u zgradi u Ulici Hrvatskih branitelja 2.

U prizemlju zgrade bit će uređeni i opremljeni poslovni prostori za mlade poduzetnike i Start upove. Na zgradi će biti rekonstruiran dotrajali ravni krov te će oko zgrade biti uvedena nova prometna regulacija sa novim parkirališnim mjestima.

Novouređeni prostori bit će dodijeljeni na korištenje poduzetnicima te će im na raspolaganju biti i potrebna oprema.

Vrijednost projekta je 8,1 mil kn, od čega se 6,5 mil. kn sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Konkurentnosti i kohezija 2014.-2020., dok će preostali iznos sredstava  biti osiguran iz gradskog proračuna.

Nositelj projekta je Grad Kutina, partneri na projektu: RA Mrav, Grad Popovača i Općina Velika Ludina. Suradnici u projektu su: Poduzetnički inkubator Sisak-PISAK IMPACT HUB Zagreb, Fakultet organizacije i informatike Varaždin, SI-MO-RA d.o.o., Libertas međunarodno sveučilište, Poduzetnički inkubator ZIP d.o.o.

„Poduzetnički inkubator je projekt kojim nastojimo pokrenuti i pomoći poduzetnicima koji tek pokreću svoju poslovnu aktivnost, ali i poduzetnicima koji već imaju uhodan posao. Svi oni mogu naći svoje mjesto u Poduzetničkom inkubatoru Kutina.“, istaknuo je gradonačelnik Kutine Zlatko Babić te dodao „Ovdje ćemo stvoriti nove uvjete za nove, start up firme, za naše ljude koje imaju ideje i entuzijazma. Mi ćemo im dati ovdje prostor, potrebnu opremu, omogućiti podršku od ljudi koji znaju kako se mogu privući novci iz EU fondova i sve ostalo što im je potrebno. U programu potpora razvoja gospodarstva predvidjeli smo značajna sredstva za nabavu opreme koja je potrebna mladim firmama.“


Realizacijom projekta Poduzetnički inkubator Kutina u središtu grada bit će uređena derutna zgrada i prometne površine oko nje. Novi poslovni prostori u prizemlju Kockice bit će prilagođen potrebama malih poduzetnika, također ovom realizacijom će se osigurati će se nova potporna poduzetnička infrastruktura koja će pružati usluge namijenjene malim i srednjim poduzetnicima.

Izvođač radova PUNK Kutina je tvrtka HIDROMONT INDUSTRIJSKA MONTAŽA d.o.o. iz Slavonskog broda, a predviđen rok završetka radova PUNK-a je u studenom ove godine.

 25.7.2018. - DruštvoBroj čitanja: 1517 ... Autor: Martina ...

RSS