GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

ODRŽANA 12. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA


12. sjednica Gradskog vijeća Grada Kutine održana je 19. srpnja 2018. godine s početkom u 14 sati u Gradskoj vijećnici Grada Kutine koja je ujedno i posljednja prije ljetne stanke.

Zbog godišnjih odmora koji su u tijeku, sjednici je nazočio manji broj vijećnika, no dovoljan za kvorum za donošenje odluka.

Izvješće Pučkog otvorenog učilišta Kutina koje je vijeću podnijela ravnateljica Jasminka Molnar prihvaćeno je s 9 glasova za i 7 suzdržanih. Ravnateljica je detaljno izvijestila vijeće o svim aktivnostima unutar ustanove, kako onima iz sfere kulture, tako i iz sfere obrazovanja.

Jasminka Molnar je za svoj rad, projekte i aktivnosti koje provodi POU Kutina pohvaljena od strane SDP-ovih vijećnika, a nezadovoljstvo radom POU nije bilo izraženo niti od strane vijećnika koalicije na vlasti, koji su kod glasovanja bili suzdržani.

Grad Kutina dobio je suglasnost vijećnika za provedbu ulaganja u projekt rekonstrukcije društvenog doma u Banovoj Jaruzi s dogradnjom dječjeg vrtića. Kako je izvijestio pročelnik za gospodarstvo Hrvoje Krmelić projekt nije prošao na prvom natječaju unutar mjere 07, te je u planu ponovno apliciranje unutar iste mjere, podmjera 7.4. Projektom se planira rekonstruirati društveni dom, dograditi dječji vrtić, te urediti površina oko objekta, čime bi se na višu razinu podigao društveni život toga mjesta.

Pročelnica za gospodarstvo Snježana Šlabek Ohman predstavila je VIII. Izmjene GUP-a, te IV izmjene Detaljnog plana uređenja središta grada Kutine. Tijekom održanog izlaganja pročelnice vijećnicima je prezentirano kako bi središte Kutine u dogledno vrijeme trebalo izgledati sukladno ovom planu.

Usvojena je i odluka o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama. Uvjeti propisani ovom odlukom propisuju što je sve vlasnik  životinje dužan osigurati kućnim ljubimcima i kako se s njima ponašati u javnosti. Gradonačelnik je rekao kako je u prostorni plan Kutine unesen i azil za pse koji bi po planu trebao biti smješten na kraju Industrijsko logističke zone, no standardi koji se traže za pse u azilu su vrlo zahtjevni. Zakon o azilu za pse je u izmjeni, jer se uvidjelo da se radi o zahtjevima koje je iznimno teško ispoštovati, no Grad Kutina ima planove na tom polju u suradnji sa Sisačko moslavačkom županijom, te se razmatra i ideja o hotelu za pse. Gradonačelnik je vezano uz ovu temu naglasio kako je upoznat s problemima građana koji žive blizu Veterinarske stanice, te da se po tom pitanju traga za cjelovitim rješenjem.

U 17,30 sati zaključena je 12. sjednica Gradskog vijeća Grada Kutine.

 20.7.2018. - DruštvoBroj čitanja: 1596 ... Autor: Martina ...

RSS